Γραμματικοπούλου - Μπρονζέτι 0-2: Εκτός τελικού η Ελλάδα στο United Cup

Newsroom
Γραμματικοπούλου - Μπρονζέτι 0-2: Εκτός τελικού η Ελλάδα στο United Cup
H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Λούτσα Μπρονζέτι με 2-0 σετ και η Ιταλία φθάνοντας στις 3-1 νίκες έσβησε το όνειρο πρόκρισης της Ελλάδας στον τελικό του United Cup στο Σίδνεϊ.

Ο μεγάλος στόχος της ανατροπής της εθνικής ομάδας τένις επί της Ιταλίας στα ημιτελικά του United Cup, δεν ήρθε, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Λούτσα Μπρονζέτι με 6-2, 6-3 η ιταλική ομάδα έφθασε στο 3-1 νίκες και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης στο Σίδνεϊ, όπου την Κυριακή (8/1) θα αντιμετωπίσει τις πανίσχυρες ΗΠΑ.

Η Γραμματικοπούλου (Νο.181) αντικατέστησε την Δέσποινα Παπαμιχαήλ και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, έχοντας ως αποστολή να νικήσει την Μπρονζέτι (Νο.54) και να δώσει συνέχεια στη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ματέο Μπερετίνι και να στείλει την ημιτελική σειρά σε 5ο αγώνα στο μεικτό διπλό.

Η 26χρονη Ελληνίδα τα είχε καταφέρει τον Αύγουστο του 2021 απέναντι στην Μπρονζέτι στον τελικό του Οπεν του Βανκούβερ με 6-2, 6-4. Όμως τώρα δεν τα κατάφερε.

H Γραμματικοπούλου αιφνιδιάστηκε στην έναρξη του αγώνα, με την Μπροντζέτι να φθάνει σε 15 λεπτά στο 4-0. Η Ελληνίδα παίκτρια μείωσε σε 4-1 και αμέσως μετά προηγήθηκε 15-40, όμως η αντίπαλός της με συνεχόμενους πόντους έκανε το 5-1. Η Γραμματικοπούλου μείωσε σε 5-2, όμως η Μπρονζέτι φθάνοντας στο 40-15, έκλεισδε το σετ με 6-2 σε 33 λεπτά.

To 2o σετ είχε διαφορετική εικόνα, με την Ελληνίδα παίκτρια να ανεβάζει την απόδοσή της. Η Γραμματικοπούλου κατέκτησε το εναρκτήριο game, όμως έχασε νέα ευκαιρία στο επόμενο, όταν βρέθηκε στο 30-40 και έπειτα από τρεις ισοπαλίες η Μπρονζέτι απέφυγε το break (1-1). Η Ιταλίδα με την τύχη στο μέρος της πέτυχε το 3o break στο παιχνίδι για το 2-1, και έστω με δυσκολία έκανε το 3-1.

Η Γραμματικοπούλου δεν τα παράτησε, μείωσε σε 3-2, ψάχνοντας την ευκαιρία για το break και την αλλαγή των δεδομένων στο σετ. Η Μπρονζέτι, έπειτα από μάχη, μπόρεσε να τελειώσει το 6ο game (4-2), με τη Γραμματικοπούλου να έχει νέα απάντηση (4-3). Όμως η Μπρονζέτι με love game έκανε το 5-3 και με νέο break έφθασε στο 6-3 και στην τελική νίκη-πρόκριση για την Ιταλία.

Και αγώνας στο μεικτό διπλό

Ανεξάρτητα από την πρόκριση της Ιταλίας, τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα δώσουν και αγώνα στο μεικτό διπλό, με αλλαγές στη σύνθεσή τους. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί με τον Πέτρο Τσιτσιπά και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Ιταλία με τον Αντρέα Βαβασόρι και την Καμίλα Ροζατέλο.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UNITED CUP Τελευταία Νέα