Σβιόντεκ: «Πέρυσι επιβεβαίωσα το ποια είμαι, φέτος ήταν πιο δύσκολο»

iga_swiatek_roland_garros
Προβληματισμένη για το γεγονός ότι είδε το ματς να πάει να χαθεί από τα χέρια της, αλλά ευτυχισμένη που τελικά το κέρδισε, ήταν η Ιγκα Σβιόντεκ.

Η Ιγκα Σβιόντεκ ξέσπασε μόλις κέρδισε τον τελικό του Roland Garros.

Ηταν ένας τελικός με πολλά σκαμπανεβάσματα, με την Καρολίνα Μούχοβα να την στριμώχνει για τα καλά, αλλά στο τέλος βρήκε τις λύσεις η Πολωνή και πήρε το τέταρτο grand slam της καριέρας της.

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Το παιχνίδι ήταν πολύ έντονο, με πολλά σκαμπανεβάσματα, στιγμές άγχους και ανατροπές. Είμαι χαρούμενη που έμεινα δυνατή στα δυο τελευταία games και μπόρεσα να κλείσω το παιχνίδι. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση, η Μούχοβα έπαιξε πολύ καλά» είπε αρχικά στην συνέντευξη Τύπου.

«Ο περσινός τίτλος ήταν η επιβεβαίωση ότι ο πρώτος μου τίτλος εδώ δεν ήταν τυχαίος. Ο φετινός ήταν πιο δύσκολος, δεδομένου πως επέστρεψα και από τραυματισμούς και ήρθα εδώ ως υπερασπίστρια του τίτλου. Τώρα νιώθω διαφορετικά. Είμαι πολύ χαρούμενη που το κατάφερα. Αυτές οι εβδομάδες δεν ήταν εύκολες και χωρίς την ομάδα μου δεν θα βρισκόμουν εδώ» σχολίασε για το τι σημαίνει η κατάκτηση του φετινού τίτλου στο Παρίσι, ενώ για την πρώτη της σκέψη μετά τον τελευταίο πόντο του τελικού, είπε:

Στην αρχή ένιωσα έκπληξη, επειδή είχα δει ότι η Καρολίνα είχε κερδίσει με αντίστοιχες ανατροπές άλλους αγώνες της. Πριν το match point δεν ήξερα τι συνέβαινε, απλά τα έδωσα όλα και στο τέλος με εξέπληξε η νίκη μου. Ένιωσα πολύ χαρούμενη και ξαφνικά κουρασμένη, για όλη την προσπάθεια που έκανα τις 3 τελευταίες εβδομάδες. Μπορεί οι αγώνες μου να μην ήταν τόσο απαιτητικοί σωματικά, αλλά ήταν δύσκολο να μείνω συγκεντρωμένη από την αρχή έως το τέλος του τουρνουά»

«Ένιωσα πως την έβαλα μέσα στο παιχνίδι, κάτι που δεν συνηθίζω να κάνω, αλλά είναι και πολύ καλή παίκτρια. Στο 3ο σετ δεν ήθελα να μετανιώσω γι' αυτό που είχε συμβεί στο 2ο, οπότε τα έδωσα όλα. Χωρίς να κάνω αναλύσεις στο μυαλό μου, έπαιξα ενστικτωδώς. Σίγουρα στο μέλλον θα αναλύσω αυτόν τον αγώνα» πρόσθεσε αναλύοντας τον αγώνα.

«Ειλικρινά, δεν σκέφτομαι το μέλλον. Είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμά μου, αλλά δεν ξέρω τι είμαι ικανή να πετύχω. Απλά θα συνεχίσω να δουλεύω κάθε μέρα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Δεν βάζω μεγάλους στόχους» σχολίασε καταλήγοντας η Σβιόντεκ.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα