Το «Susanne Lenglen» στα χέρια της συγκινημένης Σβιόντεκ (vid)

Η Ιγκα Σβιόντεκ φιλά το τρόπαιο στο Roland Garros
Με την σπουδαία Κρις Εβερτ παρούσα στην απονομή, η Ιγκα Σβιόντεκ πήρε στα χέρια της για τρίτη φορά το τρόπαιο του Roland Garros και δεν έκρυψε την συγκίνησή της στην ομιλία της.

Η Ιγκα Σβιόντεκ κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Roland Garros και κατά την απονομή του τροπαίου, δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της.

Παρουσία της Κρις Εβερτ, κλήθηκε να παραλάβει το τρόπαιο, αφού πρώτα η φιναλίστ, Καρολίνα Μούχοβα, παρέλαβε το δικό της τρόπαιο ως φιναλίστ.

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, με τον κόσμο να της χαρίζει ένα standing ovation και την Εβερτ μία κουβέντα παρηγοριάς.

«Θα είμαι σύντομη γιατί είμαι φορτισμένη συναισθηματικά. Σας ευχαριστώ όλους. Ειχα τρεις υπέροχες εβδομάδες εδώ. Εφτασα πολύ κοντά, αλλά έπαιζα απέναντι σε μία από τις καλύτερες τενίστριες. Ευχαριστώ όσους εργάζεστε σε αυτό το τουρνουά, ήταν ένα εντυπωσιακό τουρνουά. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τέλος, να μιλήσω για την ομάδα μου. Οταν τους κοιτάζω, νιώθω νικήτρια. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για ότι κάνετε για μένα. Ελπίζω να είναι μόνο η αρχή για εμάς» είπε η Τσέχα μέσα σε χειροκροτήματα, με την Εβερτ να συγκινείται και αυτή.

Σβιόντεκ: «Σήμερα γιορτάζουμε»

Στη συνέχεια η Ιγκα Σβιόντεκ παρέλαβε το τρόπαιο και ανέλαβε να πει μερικές κουβέντες ως νικήτρια. Αφού είχε ένα... ατυχηματάκι με την κούπα (έφυγε το καπάκι της), είπε:

«Συγχαρητήρια στην Καρολίνα. Ξέραμε πως θα έχουμε δύσκολα παιχνίδια μαζί σου γιατί ξέρω πως έχεις ποικιλία στο παιχνίδι σου. Ελπίζω να παίξουμε κι άλλους τελικούς. Είναι ατομικό άθλημα, αλλά χωρίς της ομάδες μας από πίσω, δεν θα ήμασταν εδώ. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη. Κέρδισα, αλλά δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια στο Τουρ. Τώρα όμως γιορτάζουμε. Ηρθε πολύς κόσμος από την Πολωνία για μένα σήμερα και νιώθω την αγάπη τους. Το λέω κάθε χρόνο, αλλά θα το ξαναπώ. Είναι το αγαπημένο μου τουρνουά στο Τουρ και λατρεύω να παίζω εδώ. Δεν το λέω επειδή κέρδισα, αλλά έτσι είναι»

Η Ευα Ασδεράκη, για τρίτη φορά στην καριέρα της ανέλαβε τελικό grand slam και τιμήθηκε κι αυτή από τους διοργανωτές.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα