Roland Garros: Oι Αλκαράθ και Τζόκοβιτς για μια θέση στον τελικό και το Νο.1 στον κόσμο

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ θα μονομαχήσουν στο Roland Garros
Η μονομαχία ανάμεσα στους Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς κυριαρχεί στους ημιτελικούς των ανδρών στο Roland Garros. Oι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κάσπερ Ρουντ συνθέτουν το άλλο ζευγάρι

Μετά τους ημιτελικούς των γυναικών, σειρά παίρνουν οι άνδρες για να μάθουμε το ζευγάρι στον τελικό της Κυριακής (11/6) στο Roland Garros.

O Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ και ο Κάσπερ Ρουντ απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ συνθέτουν τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών της Παρασκευής (9/6).

Το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στη μονομαχία ανάμεσα στους Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς (15:45, Eurosport) σε μια κόντρα με φόντο και για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 20χρονος Αλκαράθ με νίκη και ανεξάρτητα με το τι θα κάνει στον τελικό, θα παραμείνει στο Νο.1. Όμως το κίνητρο για τον νεαρό Ισπανό είναι το ίδιο ισχυρό και ίσως μεγαλύτερο, καθώς διεκδικεί την πρώτη του παρουσία σε τελικό του Roland Garros.

Aπό την άλλη ο 36χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς για να επιστρέψει στο Νο.1 χρειάζεται να φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου, που αν το καταφέρει θα είναι ο 3ος στο Παρίσι και ο 23ος στα Grand Slam.

Οι δυο παίκτες έχουν παίξει μόνο μια φορά στο παρελθόν, με τον Αλκαράθ να επικρατεί πέρυσι στον ημιτελικό γύρο στο Μasters της Μαδρίτης με 6-7(5), 7-5, 7-6(5).

Στην ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης το ποσοστό νίκης είναι στο 65% υπέρ του Αλκαράθ, σίγουρα έπαιξε ρόλο ο τρόπος επικράτησης επί του Τσιτσιπά στον προημιτελικό.

Σημαντική λεπτομέρεια, ο Τζόκοβιτς για να βρεθεί στον ημιτελικό έχει παίξει δύο ώρες και 29 λεπτά περισσότερο από τον Αλκαράθ.

Τα στατιστικά των Αλκαράθ και Τζόκοβιτς στο Roland Garros

Κάρλος Αλκαράθ

176 Winners
17 Άσοι
133 Αβίαστα Λάθη
203 Κερδισμένοι πόντοι από 1ο σερβίς
72 Κερδισμένοι πόντοι από 2ο σερβίς
34 Κερδισμένοι πόντοι από break
228 Kερδισμένοι πόντοι από επιστροφή
9 Διπλά λάθη
11 ώρες και 52 λεπτά στο κορτ
3,36 χλμ. ανά αγώνα

Νόβακ Τζόκοβιτς
188 Winners
31 Άσοι
154 Αβίαστα Λάθη
232 Κερδισμένοι πόντοι από 1ο σερβίς
96 Κερδισμένοι πόντοι από 2ο σερβίς
30 Κερδισμένοι πόντοι από break
249 Kερδισμένοι πόντοι από επιστροφή
18 Διπλά λάθη
14 ώρες και 21 λεπτά στο κορτ
4.28 χλμ. ανά αγώνα

Η 3η απόπειρα για Ζβέρεφ, για τον 2ο σερί τελικό ο Ρουντ

Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι ανάμεσα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Κάσπερ Ρουντ (18:30, Eurosport) τα προγνωστικά είναι ελαφρώς υπέρ του Γερμανού (52-48).

O 26χρονος Ζβέρεφ θα παίξει για 3η διαδοχική χρονιά ημιτελικό στο Roland Garros, το 2021 είχε ηττηθεί από τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-2, πέρυσι είχε αποχωρήσει με καροτσάκι, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον δεξιό αστράγαλο με αντίπαλο τον Ναδάλ.

Ο Ρουντ προέρχεται από την εντυπωσιακή εμφάνιση στον προημιτελικό με τον Χόλκερ Ρούνε, στο δρόμο για τη 2η σερί παρουσία του σε τελικό του Roland Garros.

Aν ο 24χρονος Νορβηγός τα καταφέρει, θα ξεπεράσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ζβέρεφ έχει δύο νίκες στα τρία παιχνίδια του με τον Ρουντ, όμως η τελευταία συνάντηση πήγε στον Νορβηγό με 6-3, 1-6, 6-3 στον περσινό προημιτελικό του Mαϊάμι Όπεν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα