Η Χαντάντ Μάια και η Ζαμπέρ έκλεισαν ραντεβού στα προημιτελικά του Roland Garros

Η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια έγινε η πρώτη Βραζιλιάνα που θα παίξει ύστερα από 55 χρόνια σε προημιτελικό γύρο Grand Slam
Η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια έγινε η πρώτη Βραζιλιάνα που θα παίξει ύστερα από 55 χρόνια σε προημιτελικό γύρο Grand Slam, αντιμετωπίζοντας την Ονς Ζαμπέρ για μια θέση στα ημιτελικά του Roland Garros.

Η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και η Ονς Ζαμπέρ συνεχίζουν την πορεία τους στο Roland Garros, κλείνοντας ραντεβού για τα προημιτελικά.

Η Χαντάντ Μάια έκλεψε για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις, με την 27χρονη Βραζιλιάνα να νικά την Ισπανίδα, Σάρα Σορίμπες Τόρμο (Νο.132) με 6-7(3), 6-3, 7-5 έπειτα από αγώνα τριών ωρών και 51 λεπτών, που είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι γυναικών μέχρι τώρασ τη χρονιά.

Η Χαντάντ Μάια είχε 65 winners και ισάριθμα αβίαστα λάθη, απέναντι στη Σορίμπες Τόρμο, όμως πέτυχε δύο περισσότερα break, το καθοριστικό στο 11ο game του 3ου σετ για να προηγηθεί με 6-5 και σερβίροντας να πάρει το σετ και τη νίκη.

Παράλληλα έγινε η πρώτη παίκτρια από τη Βραζιλία που θα παίξει σε προημιτελικό Slam έπειτα από 55 χρόνια και τη Μαρία Μπουένο η οποία το 1968 ήταν στα προημιτελικά του Roland Garros, του Wimbledon και μετά στα ημιτελικά του US Open. Αν μάλιστα η Χαντάντ Μάια νικήσει και την Ονς Ζαμπέρ θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Top 10, βελτιώνοντας το ρεκόρ καριέρας (Νο.12, Φεβρουάριος 2013).

Αντίθετα, η Ονς Ζαμπέρ, Νο.6 αυτή τη στιγμή στον κόσμο, καθάρισε σε 63 λεπτά την πρόκριση με αντίπαλο την Αμερικανίδα, Μπερνάντα Πέρα με 6-3, 6-1.

Η 28χρονη Τυνήσια περνά για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Roland Garros, πέρυσι ήταν φιναλίστ στο Wimlbedon και στο US Open, ενώ προημιτελικό έχει παίξει και στο Australian Open το 2020.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα