Roland Garros: Το βράδυ της Τρίτης ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Αλκαράθ στο ντέρμπι των προημιτελικών

O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάρλος Αλκαράθ θα διεκδικήσουν το βράδυ της Τρίτης στο Philippe Chatrier για μια θέση στα ημιτελικά του Roland Garros.

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Κάρλος Αλκαράθ συνθέτουν το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών στο Roland Garroς.

Το παιχνίδι θα γίνει το βράδυ της Τρίτης (6/6, Eurosport), θα αρχίσει λίγο μετά τις 21:15 και θα είναι ο τελευταίος αγώνας της ημέρας στο Philippe Chatrier.

Αυτή θα είναι η 5η φορά που ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον 20χρονο Ισπανό, επιδιώκοντας να φθάσει στην πρώτη του νίκη.

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις άρχισαν από τον γύρο των «32» στο US Open to 2021, με τον Αλκαράθ να επικρατεί με 6-2, 4-6, 7-6(2), 0-6, 7-6(5). Ο Αλκαράθ επικράτησε επίσης πέρυσι στο Μαϊάμι Οπεν (γύρος των «16») με 7-5, 6-3 ενώ οι δύο τελευταίες νίκες του κόντρα στον Τσιτσιπά ήταν στη χωμάτινη επιφάνεια του τουρνουά της Βαρκελώνης: Το 2022 για τα προημιτελικά με 6-4, 5-7, 6-2 και φέτος στον τελικό με 6-3, 6-4.


Πριν από το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Αλκαράθ, θα προηγηθεί ο άλλος προημιτελικός ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κάρεν Χατσάνοφ, με τον νικητή στα ημιτελικά να συναντά είτε τον Τσιτσιπά, είτε τον Αλκαράθ.

Οι προημιτελικοί των γυναικών

Το πρόγραμμα στο Philippe Chatrier θα ανοίξει με προημιτελικούς γυναικών.

H Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα, που άρχισε την πορεία της με τη νίκη επί της Μαρία Σάκκαρη, θα αγωνιστεί με την Αναστασία Παβλουτσιένκοβα (12:00), η Ρωσίδα έπαιξε πρώτη φορά στον προημιτελικό γύρο του Roland Garros το 2011, ενώ πριν από τρία χρόνια ήταν φιναλίστ.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση ανάμεσα στην Ουκρανή, Ελίνα Σβιτόλινα και τη Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα. Οι νικήτριες θα συναντηθούν στα ημιτελικά.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα