Τσιτσιπάς: Το σενάριο να πέσει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης

Newsroom
Τσιτσιπάς: Το σενάριο να πέσει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης
Η αναμέτρηση Ναδάλ - Τζόκοβιτς θα κρίνει αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μείνει στην πρώτη 4αδα στα rankings, με τον κίνδυνο να πέσει και μία θέση παρακάτω, να είναι ορατός.

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη στρέφονται σήμερα στο ματς του Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ, ένα παιχνίδι που ενδιαφέρει και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να αποκλείστηκε χθες από τον Χόλγκερ Ρούνε, ωστόσο παραμένει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σήμερα θα κριθεί αν θα πέσει στο Νο5, ενώ υπάρχει και ένα σενάριο να βγει εκτός 5αδας για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό και να πάει στο Νο6.

Αν ο Ναδάλ κερδίσει σήμερα τον Τζόκοβιτς, τότε ο Ισπανός προσπερνάει τον Στέφανο αφού θα φτάσει τους 6.245 βαθμούς (6.100 θα έχει ο Τσιτσιπάς με τη νέα βαθμολογία).

Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από τον Κάρλος Αλκαράθ αν θα πέσει στο Νο6. Για να γίνει αυτό, ο 19χρονος Ισπανός θα πρέπει να σηκώσει την κούπα στο Roland Garros. Αν το κάνει θα φτάσει τους 6.645 βαθμούς και αυτόματα θα προσπεράσει και τον Ναδάλ (αφού θα τον έχει αποκλείσει στα ημιτελικά) φτάνοντας στο Νο4 του κόσμου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα