Αλκαράθ: «Δεν είναι δίκαιο να με βάζουν να παίζω συνέχεια βράδυ»

Newsroom
Αλκαράθ: «Δεν είναι δίκαιο να με βάζουν να παίζω συνέχεια βράδυ»
Ο Κάρλος Αλκαράθ τα έβαλε με τους διοργανωτές για το γεγονός ότι τον έχουν βάλει ήδη δύο φορές να παίξει νύχτα στο κεντρικό γήπεδο.

Στο φετινό Roland Garros υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια προς τους διοργανωτές από πολλούς άνδρες τενίστες, όπως ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι κάθε ημέρα το τελευταίο ματς στο Philippe Chatrier αρχίζει στις 20:45 τοπική ώρα, η οποία είναι παράλογη από την άποψη ότι μιλάμε για grand slam, άρα και 3 νικηφόρα σετ.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στο κεντρικό γήπεδο αργά το βράδυ, ενώ ήδη έχουν βάλει δύο φορές τον Αλκαράθ να κάνει το ίδιο και γι’ αυτό, μετά την χθεσινή του νίκη επί του Κατσάνοφ (νίκη με την οποία έγινε ο νεαρότερος με τουλάχιστον 2 προημιτελικούς σε grand slam μετά τον Αντρέι Μεντβέντεφ το 1993), τα έβαλε ανοιχτά με τους διοργανωτές.

«Ειλικρινά, δεν θα μου φαινόταν δίκαιο. Εχω παίξει ήδη δύο φορές το βράδυ. Δεν λέω ότι με ενοχλεί να παίζω το βράδυ, αλλά προφανώς έχω λιγότερο χρόνο αποθεραπείας, εάν τελειώνω συνέχεια πολύ αργά. Οταν τελειώνουμε τα μεσάνυχτα, με ό,τι υπάρχει πίσω, δείπνο, φυσική κατάσταση, προσπαθώντας να πέσει η αδρεναλίνη, είναι πιο δύσκολο να ανακάμψεις. Εάν παίξω και τρίτη φορά, βράδυ, ειλικρινά μου φαίνεται άδικο», εξήγησε ο 19χρονος Ισπανός που δεν είναι ο μόνος που θέλει να παίζει βράδυ. Το ίδιο έχουν ζητήσει και ο Τσιτσιπάς, αλλά και ο Ναδάλ, με τον τελευταίο μέχρι στιγμής -και λόγω της ιστορίας του στο τουρνουά- να παίζει μεσημέρια ως τώρα.

Να τονιστεί πως ο λόγος για τον οποίο το βραδινό ματς γίνεται τόσο αργά, είναι γιατί οι διοργανωτές έχουν έρθει σε συμφωνία με το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη Γαλλία και το οποίο θέλει να προβάλει πρώτα το δελτίο ειδήσεων πριν το ματς της βραδιάς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα