Τσιτσιπάς: «Στον τελικό του Champions League θα είμαι με την Λίβερπουλ»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Στον τελικό του Champions League θα είμαι με την Λίβερπουλ»
Την Λίβερπουλ θα υποστηρίξει στον τελικό του Champions League ο Τσιτσιπάς, ο οποίος στον ανταποκριτή του Gazzetta, Α. Κατσομήτρο, τόνισε ότι αγώνα με τον αγώνα, ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή του.

Μπορεί το μυαλό του να είναι στο Roland Garros, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς και όλο το Παρίσι, ζουν σε ρυθμούς τελικού Champions League. Αναπόφευκτα ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου και για τον τελικό μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ για το ποια ομάδα υποστηρίζει.

«Υποστηρίζω Λίβερπουλ, ίσως το δω την τηλεόραση στο δωμάτιο μου στον υπολογιστή μου» απάντησε, καθώς θα πρέπει την ώρα του τελικού να βλέπει και το παιχνίδι των Γκαστόν και Ρουν που είναι οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοί του μεθαύριο.

Σε ερώτηση του Gazzetta και του ανταποκριτή μας, Α. Κατσομήτρου, για το πόσο θα τον βοηθήσει στη συνέχεια το ότι τελείωσε γρήγορα αυτή τη φορά την πρόκριση, απάντησε:

«Είναι καλό να έχεις εύκολο παιχνίδι καμιά φορά, ειδικά όταν μπαίνεις στο γήπεδο με πολύ αυτοπεποίθηση και παίζεις ένα δομημένο παιχνίδι με καλή τακτική. Αισθάνεσαι την αυτοπεποίθηση να ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι, έχοντας παίξει διαφορετικά ματς με διαφορετικές απαιτήσεις. Σου ξυπνάει το μυαλό, μπορείς να διακρίνεις καλύτερες ευκαιρίες για τα επόμενα παιχνίδια. Ήταν καλό παιχνίδι από την άποψη ότι δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο τα προηγούμενα. Εξάλλου γι’ αυτό έχουμε και τις προπονήσεις την επόμενη μέρα».

Τσιτσιπάς: «Συνεχίζω κανονικά με τον Ενκβιστ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για το θέμα του προπονητή του καθώς ο Τόμας Ενκβιστ παραμένει στο τιμ, αλλά δεν είναι στο Παρίσι.

«Δουλεύω ακόμα με τον Τόμας Ένκβιστ. Αποφάσισα να συνεργαστώ με τον πατέρα μου για τη σεζόν στο χώμα. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του και ακόμα επικοινωνούμε πολύ συχνά» απάντησε.

Ο Τσιτσιπάς είπε ακόμη:

Για τo αν προτιμάει το Chartier ή το Lenglen: «Μου αρέσουν και τα δύο γήπεδα. Το πρώτο έχει περισσότερο χώρο, το νιώθεις πιο ογκώδες. Eίναι πιο ξεχωριστό από το Lenglen. Είναι πιο γρήγορο το Lenglen, αλλά έχει κι αυτό τη δικιά του χάρη. Με συγκεκριμένους αντιπάλους μπορεί να βοηθήσει».

Για το αν σκέφτεται καθόλου την κατάταξη: «Δεν σκέφτομαι την κατάταξη εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, μόνο οι πόντοι με ενδιαφέρουν, ειδικά οι πόντοι για να έχω συγκεκριμένο αριθμό σε συγκεκριμένο μέρος της χρόνιας. Όντας στο Τουρ για κάποιο καιρό, έχω καταλάβει ποτέ και που πρέπει να παίρνω πόντους. Είναι πιο σημαντικοί οι πόντοι, η κατάταξη αλλάζει αν κερδίζεις πόντους».

Για το τι νομίζει ότι δεν έχει λύσει ακόμη: «Αναρωτιέμαι τι μπορώ να προσθέσω που θα με βοηθήσει για να βελτιωθώ. Έχω βελτιώσει τη διατροφή μου και πόσο μπορώ να πιέσω το κορμί μου και να μένω πολλές ώρες στο γήπεδο. Επίσης σκέφτομαι σχετικά με την ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και την καριέρα μου. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχω καλύτερο έλεγχο της ζωής μου, πλέον δεν εξαρτώμαι τόσο πολύ από τους άλλους».

Α, ΚΑΤΣΟΜΗΤΡΟΣ

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα