Στέφανος Τσιτσιπάς: Ρεκόρ καριέρας με 10 σερί νίκες στο 2021 (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ρεκόρ καριέρας με 10 σερί νίκες στο 2021 (vids)
Στη φανταστική χωμάτινη σεζόν του στο 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς "έσπασε" δυο φορές το ρεκόρ του σε σερί νίκες στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις 23 νίκες, τους 2 τίτλους και τους 4 συνολικά τελικούς στη χωμάτινη σεζόν του ήταν από τους πρωταγωνιστές της.

Ο Έλληνας τενίστας που και το 2018 και το 2019 είχε πετύχει σπουδαία πράγματα στο χώμα φέτος προχώρησε πιο μακριά αφού έφτασε στον τελικό του Roland Garros ενώ κέρδισε και το Monte Carlo Masters.

Μέσα στο 2021 ο 23χρονος τενίστας "έσπασε" δυο φορές το ρεκόρ του σε σερί νίκες στο Tour. Το ρεκόρ του ήταν 8 νίκες και μέσα στο 2021 έφτασε αρχικά στις 9 και έπειτα στις 10!

Stοp από Ναδάλ και Τζόκοβιτς

Μόνο μέλη του Big-3 μπόρεσαν να σταματήσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά στο χώμα!

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε το σερί των 9 νικών από το Monte Carlo Masters το οποίο και κατέκτησε και το σερί θα τελειώσει στη Βαρκελώνη.

Μετά από 9 σερί νίκες ο Τσιτσιπάς θα χάσει από τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Barcelona Open. Δεν το έβαλε κάτω. Δήλωσε συμμετοχή στο Lyon Open και με 4 νίκες το κατέκτησε!

Ακολούθησε το Roland Garros όπου πέτυχε άλλες 6 νίκες, μεταξύ των οποίων και δυο top-10 με τον Μεντβέντεφ και τον Ζβέρεφ, και στο 7ο παιχνίδι του, στον τελικό, ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο πρώτο σερί (9 νίκες) κέρδισε τον τελικό στο Μόντε Κάρλο (Ρούμπλεφ) και έχασε στη Βαρκελώνη (Ναδάλ) και στο δεύτερο (10) κέρδισε στον τελικό στη Λυόν (Νόρι) και έχασε στο Παρίσι (Τζόκοβιτς).

Το 43αρι του "Νόλε"

Ακόμη στην ιστορία του Tour ως καλύτερη επίδοση μένουν οι 43 σερί νίκες του Νόβακ Τζόκοβιτς (2010-11) ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ σταμάτησε στις 41 (2006-07).

Το 2021 είδαμε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να "τρέχει" ένα σερί 22 νικών που σταμάτησε στο Τόκιο και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε 16 σερί νίκες κερδίζοντας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και του το "τελείωσε" ο Τζόκοβιτς στο US Open.

Στις 13 σερί νίκες σταμάτησε ο Κάσπερ Ρουντ. Δέκα είχε ο Ράφα Ναδάλ.

@Photo credits: INTIME
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα