Η ιστορία πίσω από την συνεργασία της Σερένα με τον Μουράτογλου (vids)

Η ιστορία πίσω από την συνεργασία της Σερένα με τον Μουράτογλου (vids)
Η Σερένα Γουίλιαμς διηγήθηκε στα παιδιά της Ακαδημίας Μουράτογλου την ιστορία της συνεργασίας της με τον Πατρίκ Μουράτογλου.

Μια όχι και τόσο παλιά ιστορία "ξέθαψε" η Σερένα Γουίλιαμς για να την διηγηθεί στους απόφοιτους της Ακαδημίας Πατρίκ Μουράτογλου στη Γαλλία.

Η θρυλική Αμερικανίδα τενίστρια με τα 23 Grand Slam, τα περισσότερα από κάθε τενίστα στην open era, είναι αυτές τις ημέρες στην Ακαδημία του Πατρίκ Μουράτογλου στην Γαλλία και συνεχίζει την προετοιμασία της για το Wimbledon.

O Πατρίκ είναι ο προπονητής της και η Σερένα δεν ξέχασε την βοήθεια που τις πρόσφερε το 2012

Η μεγάλη απογοήτευση

Όπως διηγήθηκε η Σερένα Γουίλιαμς στα παιδιά της Ακαδημίας όλα ξεκίνησαν το 2012.

Είναι ήδη η παίκτρια με τα 13 Grand Slam αλλά έχει να κερδίσει Major τίτλο από το Wimbledon το 2010. Η Αμερικανίδα ταξιδεύει το 2012 στο Παρίσι για το Roland Garros.

Δέκα χρόνια πριν (2002) είχε φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στο Παρίσι αλλά εκείνα τα χρόνια μοιάζουν μακρινά. Είναι στο Νο5 κόσμου και θα συναντηθεί στον 1ο γύρο με την Γαλλίδα (Νο111) Βιργινία Ραζάνο.

Θα ηττηθεί με 4-6, 7-6 (5), 6-3 και θα μείνει εκτός από τον 1ο γύρο για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα της στο Roland Garros.

Το τηλεφώνημα

Η Σερένα είναι απογοητευμένη. Ψάχνει να βρει τι έφταιξε. Θα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη για το Wimbledon στο οποίο είχε 5 τίτλους.

Έχει ακούσει για τον Πατρίκ Μουράτογλου. Του τηλεφωνεί για να τον ρωτήσει εάν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του στη Γαλλία για προπόνηση.

Ο Πατρίκ που έχει ελληνικές ρίζες την κερδίζει. Έως τότε είχε προπονήσει τον Παγδατή, την Παβλιουτσένκοβα, τον Σαρντί, τον Ντιμιτρόφ αλλά ένα τόσο μεγάλο όνομα δεν είχε ποτέ στα χέρια του.

Η Σερένα βρίσκει την αυτοπεποίθηση της και λίγες ημέρες αργότερα κατακτά το Wimbledon ενώ ακολουθεί και το US Open 2012.

Το δίδυμο της επιτυχίας

To Roland Garros 1999 ήταν ο τελευταίος τίτλος της Στέφι Γκραφ σε Grand Slam. Ήταν ο 22ος και καμία άλλη παίκτρια δεν είχε τόσους στην επαγγελματική εποχή.

Η Μάργκαρετ Κορτ με τα 24 είχε παίξει κυρίως στα χρόνια πριν από την open era. To 2015 στο Παρίσι, τρία χρόνια μετά από το τηλεφώνημα, η Σερένα κατακτά το 20ο Grand Slam της.

Είναι το τελευταίο της Roland Garros και το 2ο με τον Μουράτογλου μετά από εκείνο του 2012. Το 2017 στη Μελβούρνη κατακτά το Australian Open και ξεπερνά την Στέφι Γκραφ αφού έχει πλέον 23 Grand Slam.

Ο Πατρίκ και η Σερένα πορεύονται για χρόνια μαζί, μοιράζονται τα ίδια μυστικά, τις ανησυχίες.

Ο Μουράτογλου έδωσε ξανά στην Σερένα την καριέρα της και εκείνη τον έκανε προπονητή με 10 τίτλους Grand Slam.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα