Ίγκα Σβιόντεκ στο Gazzetta: «Να βελτιώσω το παιχνίδι μου στο φιλέ»

Newsroom
Ίγκα Σβιόντεκ στο Gazzetta: «Να βελτιώσω το παιχνίδι μου στο φιλέ»
«Το παιχνίδι μου κοντά στο φιλέ είναι κάτι που μπορώ να βελτιώσω» δήλωσε η νικήτρια του Roland Garros, Ίγκα Σβιόντεκ στον ανταποκριτή του Gazzetta στο Παρίσι, Α. Κατσομήτρο.

Η Ίγκα Σβιόντεκ συνέχισε στο Παρίσι την ξέφρενη πορεία της που έχει αρχίσει από τον Φεβρουάριο και με την 35η σερί νίκη της πανηγύρισε τον τίτλο του Roland Garros, καθώς στον τελικό επικράτησε της Κόκο Γκοφ με 6-1, 6-3.

Η 21χρονη Πολωνή στη συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση του ανταποκριτή του Gazzetta στο Παρίσι, A. Kατσομήτρου, τόνισε πως έχει ακόμα περιθώρια να βελτιώσει στοιχεία στο παιχνίδι της.

«Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορώ να βελτιώσω, ένα από αυτά είναι το παιχνίδι κοντά στο φιλέ, είναι κάτι που η Κόκο δουλεύει από μικρή και ίσως έχει ένα προβάδισμα εκεί. Δεν θα σας πω περισσότερα για να μην φανεί ότι είναι κάτι που με ανησυχεί!» απάντησε συγκεκριμένα η παίκτρια από την Πολωνία.


Η Σβιόντεκ δήλωσε επίσης:

«Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Είχα λίγο άγχος τις μέρες πριν το παιχνίδι. Διαλέγω να εστιάζω στα δυνατά μου σημεία, ξέρω ότι και οι αντίπαλές μου είναι αγχωμένες και θέλουν να με νικήσουν, λόγω των συνεχόμενων νικών που έχω κάνει. Το 2020 δεν το πίστευα και η ίδια ότι νίκησα, ήμουν λίγο τυχερή, αισθανόμουν μπερδεμένη μετά τον τελικό, τώρα ήταν απλώς δουλειά Είναι δύσκολο να συνεχίσω να νικάω συνέχεια, έχοντας υπόψην το ρεκόρ της Σερίνα Γουίλιμας. Θα το προσπαθήσω».

Για τον αν έχει μάθει κάτι από τον Ναδάλ και τις κατακτήσεις του στο Ρολάν Γκαρός: «Ότι δεν πρέπει να υπεραναλύεις, να αποδέχεσαι την ήττα ως μια φυσιολογική πιθανότητα. Τον είχα συναντήσει στο πρωινό και μου είχε πει ότι να χάνεις είναι κομμάτι του παιχνιδιού και πρέπει να προχωράς και να απολαμβάνεις το παιχνίδι».


Για τις δηλώσεις της σχετικά με την Ουκρανία: «Ήθελα να μιλήσω γι αυτό, πρέπει να χρησιμοποιούμε το βήμα που έχουμε. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνει ο κάθε αθλητής αλλά εγώ θα συνεχίσω να το κάνω».

Για το τι θα της μείνει από το τουρνουά: «Είχα παίξει παλαιότερα στα τζούνιορς και έφθασα στα ημιτελικά, η Κόκο έχει κερδίσει σε αυτό το τουρνουά (juniors), ήθελα να φύγω από εδώ χωρίς να έχω μετανιώσει για κάτι».

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα