Roland Garros: Η Πλίσκοβα το 6ο «θύμα» του Top10

Newsroom
Roland Garros: Η Πλίσκοβα το 6ο «θύμα» του Top10
Άλλη μία τενίστρια από το Top10, η Καρολίνα Πλίσκοβα, αποκλείστηκε νωρίς από το Roland Garros.

Tο φετινό Roland Garros θα χαρακτηριστεί ως το τουρνουά της ισοπέδωσης του Top10 στις γυναίκες. Δίχως να έχει τελειώσει ο δεύτερος γύρος, ήδη έξι από τις πρώτες 10 τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης, δεν συνεχίζουν στο τουρνουά.

Μετά της Ζαμπέρ, Μουγκουρούθα, Κονταβέιτ, Κρεϊτσίκοβα και Σάκκαρη, εκτός έμεινε και η Καρολίνα Πλίσκοβα!

Η Τσέχα έχασε από την τρομερή Γαλλίδα Λεόλια Ζανζάν (φωτό), No227 στον κόσμο, η οποία στα 26 της πήρε wild card και συνεχίζει στον τρίτο γύρο. Κέρδισε μάλιστα με το εντυπωσιακό 6-2, 6-2 το Νο.8 στον κόσμο και στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου.

Σε τρία σετ πρόκριση για Μπαντόσα και Πεγκούλα

Στο… τσακ δεν έμεινε και έβδομη τενίστρια του Τοπ10 εκτός συνέχειας. Η Πάουλα Μπαντόσα χρειάστηκε τρία σετ για να αποκλείσει την Κάια Γιούβαν, επικρατώντας με 7-5, 3-6, 6-2. Το Νο3 στον κόσμο στο τρίτο σετ ήταν στο 0-1 και αφού γλίτωσε σε game point για το 0-2, ισοφάρισε και μετά έπαιξε κυριαρχικό τένις για να προχωρήσει στην διοργάνωση.

Επόμενη αντίπαλος είναι η Βερόνικα Κουντερμέτοβα, με την Μπαντόσα να είναι η μία από τις τέσσερις της πρώτης δεκάδας που συνεχίζουν στον τρίτο γύρο (Σβιόντεκ, Σαμπαλένκα, Κόλινς οι άλλες τρεις).

Στον τρίτο γύρο είναι και το Νο11 της κατάταξης, η Τζέσικα Πεγκούλα, που κι αυτή χρειάστηκε τρία σετ για να κερδίσει την Ουκρανή Καλίνινα (6-1, 5-7, 6-4) και περιμένει την Ζίντανσεκ στον τρίτο γύρο.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα