Σάκκαρη - Μούχοβα 0-2: Λύγισε σε διπλό tie break η Μαρία

Σάκκαρη - Μούχοβα 0-2: Λύγισε σε διπλό tie break η Μαρία
Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε σε μία εκπληκτική Μούχοβα και αποκλείστηκε μετά από δύο tie break.

Η Μαρία Σάκκαρη έγινε η 5η τενίστρια του Τοπ10 που μένει εκτός Roland Garros πολύ νωρίς.

Αν και έπαιξε καλά, έπεσε πάνω σε μία απίθανη Καρολίνα Μούχοβα η οποία έκανε το παιχνίδι της ζωής της και κέρδισε με 2-0 σετ (7-6, 7-6 σε 2 ώρες και 28 λεπτά), για να προκριθεί στον τρίτο γύρο.

Η Τσέχα διάβαζε κάθε σκέψη και κάθε κίνηση της Μαρίας η οποία έδειχνε σε απόγνωση ορισμένες στιγμές. Βγήκαν όλα τα χτυπήματα στην Τσέχα παρά την τεράστια προσπάθεια που έκανε η Μαρία. Η Σάκκαρη έπαιζε στα... κόκκινα, αλλά ακόμη κι όταν γύριζε την κατάσταση υπέρ της, η Τσέχα έβρισκε τον τρόπο να απαντά με εκπληκτικά χτυπήματα και πήρε μία τεράστια πρόκριση.

Εσωσε 7 set point, αλλά λύγισε στο tie break η Σάκκαρη

Με love service game άρχισε το ματς η Μούχοβα. Το αβίαστο λάθος της Μαρίας έδωσε break στην Τσέχα, που με δεύτερο love service game άρχισε να προβληματίζει από νωρίς την Σάκκαρη (3-0).

Το... ρόδι έσπασε χάρη στα καλά πρώτα σερβίς της Μαρίας (3-1), αλλά η Μούχοβα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο στα σερβίς της. Η Σάκκαρη με δυσκολία μείωσε σε 4-2 και στο επόμενο game από 40-0 της Τσέχας βρέθηκε με break point! Δεν το αξιοποίησε όμως και με ένα χαμένο μπάκχαντ, η Μούχοβα βρέθηκε μπροστά με 5-2.

Στο σερβίς της η Σάκκαρη έσωσε τρία set point για να μειώσει σε 5-3 και στη συνέχεια έφτασε σε break από δύο συνεχόμενα διπλά λάθη της Μούχοβα που ξαφνικά άρχισε να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Εχοντας μπει ξανά στην διεκδίκηση του σετ η Μαρία χρειάστηκε να σβήσει κι άλλο set point της αντιπάλου της, για να ισοφαρίσει σε 5-5!

Η Τσέχα αντέδρασε και παίζοντας όπως και στην αρχή του σετ, πήρε προβάδισμα 6-5. Η Μούχοβα βρήκε άλλα τρία set point, αλλά η Σάκκαρη κατάφερε να τα σβήσει κι αυτά για να πάει το σετ σε tie break!

Η Μαρία έκανε διπλό μίνι break για να πάρει προβάδισμα 3-2, ωστόσο η Τσέχα ισορρόπησε και έφτασε στο όγδοο set point της. Αυτή τη φορά τα κατάφερε και έκανε το 1-0 στα σετ η Τσέχα με έναν backhand winner.

Το δεύτερο σετ

Εστω και δύσκολα, από ένα χαμένο σλάις της Μούχοβα, η Σάκκαρη γλίτωσε το break point και έκανε το 1-0 στο δεύτερο σετ. Στη συνέχεια έφτασε η ίδια σε break point, με την Τσέχα να βγάζει εκπληκτικά χτυπήματα και έναν άσο για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η συνέχεια είχε ένα break για την Μούχοβα που ήρθε από τα λάθη της Σάκκαρη η οποία από τον εκνευρισμό της έκανε διπλό λάθος και τα έβαλε με κάποιον από την κερκίδα που μιλούσε.

Ωστόσο, κατάφερε με τρεις ευκαιρίες να πάρει πίσω το break παίζοντας αρκετά έξυπνα (2-2). Μετά από ένα μαραθώνιο game (11:24), η Σάκκαρη είχε πολλές ευκαιρίες να το τελειώσει, αλλά οι λάθος επιλογές της έφεραν ξανά break στην Τσέχα που προηγήθηκε με 3-2.

Το 4-2 ήρθε με ένα ακόμη εκπληκτικό game από την Μούχοβα, που έφτασε και σε break point, αλλά η.. απελπισμένη για εύκολους πόντους Σάκκαρη, κατάφερε να αντέξει για άλλη μία φορά και να μειώσει σε 4-3 με ένα πανέμορφο backhand winner.

Το πείσμα της Σάκκαρη έφερε το break και το 4-4 και σε ένα game θρίλερ, έσωσε δύο break point της αντιπάλου της, για να πάρει προβάδισμα 5-4!

Με οριακά χτυπήματα η Μούχοβα έφτασε στο 5-5, με την Σάκκαρη να κρατάει το προβάδισμα (6-5) χάρη στα καλά της σερβίς. Η Μούχοβα ωστόσο οδήγησε πάλι το σετ σε tie break.

Εκεί η Τσέχα από ένα λάθος της Μαρίας και δύο εκπληκτικά της σερβίς, πήρε προβάδισμα 3-0 και 4-1. Η Σάκκαρη όμως έσβησε το mini break και ισοφάρισε 4-4. Η Μούχοβα με λίγη τύχη βρήκε γραμμή σε μπάκχαντ και προηγήθηκε 5-4 και αμέσως έφτασε σε διπλό match point και το έκανε με έναν ακόμη winner.

Ετσι η Σάκκαρη έγινε η πέμπτη παίκτρια από το Τοπ10 που μένει εκτός τόσο νωρίς, ενώ δεν καταφέρνει να υπερασπιστεί τους περσινούς βαθμούς της, κάτι που αναμένεται να την ρίξει σημαντικά στην παγκόσμια κατάταξη.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα