Σάκκαρη - Μπαρέλ 2-0: Πρόκριση υπό το βλέμμα του Ανρί (vids)

Σάκκαρη - Μπαρέλ 2-0: Πρόκριση υπό το βλέμμα του Ανρί (vids)
Πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0 η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον β' γύρο του Roland Garros.

Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros!

Η Ελληνίδα τενίστρια, υπό το βλέμμα του Τιερί Ανρί, επικράτησε με 6-2, 6-3 σε 1 ώρα και 28 λεπτά της Κλάρα Μπαρέλ, αλλά πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ καθώς η Γαλλίδα ζόρισε αρκετά το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο πρώτο σετ το 6-2... ξεγελάει καθώς η Σάκκαρη δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά από τα διπλά λάθη στο σερβίς της αγχωμένης Γαλλίδας (πρώτη φορά έπαιζε σε κεντρικό γήπεδο ενός γκραν σλαμ και μέσα στο σπίτι της) πήρε δύο games και έφτασε στο 1-0.

Στο δεύτερο βρέθηκε πίσω με break, αλλά έβγαλε αντίδραση και πήρε την πρόκριση δύσκολα για τον δεύτερο γύρο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Μούτσοβα.

Δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε το 1-0 η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη σέρβιρε πρώτη και κράτησε σχετικά εύκολα το σερβίς της, με την Μπαρέλ να κάνει το ίδιο στη συνέχεια. Η Μαρία όμως με έναν winner και βρίσκοντας σιγά σιγά ρυθμό στο παιχνίδι της, πήρε ξανά προβάδισμα με 2-1.

Το πρώτο break για την Σάκκαρη ήρθε από λάθη της Μπαρέλ, η οποία έκανε 3 αβίαστα και ένα διπλό λάθος στον τελευταίο πόντο του game. Ωστόσο η Γαλλίδα κατάφερε να το πάρει πίσω από τρία λάθη της Μαρίας και έναν δικό της winner, σε ένα game που η Σάκκαρη είχε προβάδισμα 40-15.

Αμέσως απάντησε η Σάκκαρη και με έναν winner στην πλάτη της αντιπάλου της έκανε το 4-2 και με δυσκολία κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια, αφού έσωσε break point της Γαλλίδας, για να κάνει το 5-2.

Το σετ έκλεισε με break της Μαρίας το οποίο ήρθε με δύο διπλά λάθη στο σερβίς της φανερά αγχωμένης Μπαρέλ.

Το δεύτερο σετ

Με break άρχισε το δεύτερο σετ, υπέρ της Μπαρέλ ωστόσο. Η Σάκκαρη απάντησε μετά από ένα game που χρειάστηκε πέντε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει σε 1-1. Το ίδιο δύσκολα έκανε το 2-1 στο σερβίς της, καθώς δύο δικά της διπλά λάθη στο σερβίς, έδωσαν δικαιώματα στην Μπαρέλ, αλλά με έναν winner πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Το 2-2 έγινε εύκολα από την Γαλλίδα, με την Σάκκαρη να χρειάζεται έναν winner στην διαγώνιο για να κλείσει το δικό της service game για να κάνει το 3-2.

Στη συνέχεια η Μαρία έχασε ένα break point και το 3-3 ήρθε για την Μπαρέλ με έναν winner. Η Σάκκαρη έφτασε δύσκολα στο 4-3 και στη συνέχεια έκανε break από ένα ακόμη διπλό λάθος της αντιπάλου της.

Σέρβιρε για το ματς και με μία μικρή καθυστέρηση (εξαιτίας ενός θεατή) έκλεισε το σετ και το ματς σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα