Paris Masters: Κληρώνει το Σάββατο για Τσιτσιπά στο Παρίσι

Newsroom
Paris Masters: Κληρώνει το Σάββατο για Τσιτσιπά στο Παρίσι
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η κλήρωση του Paris Masters με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι στο Νο3 του ταμπλό πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Μετά από την αποτυχημένη παρουσία του στο Vienna Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ταξιδέψει στο Παρίσι εκεί όπου την Δευτέρα 1/11 αρχίζουν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό του Paris Masters.

Είναι το τελευταίο Masters της χρονιάς και ο τελευταίος αγώνας που δίνει πρόκριση για το ATP Finals που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου στο Τορίνο.

Η κλήρωση

Το Σάββατο (13:00) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό.

Στο Νο1 είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς που θα παίξει για πρώτη φορά μετά από το US Open για να προετοιμαστεί για το ATP Finals και να "κλειδώσει" το Νο1 για 7η χρονιά ενώ στο Νο2 είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2020 όταν και κέρδισε στον τελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Στο Νο3 είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στο Νο4 ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στο Παρίσι θα δούμε επίσης τους Αντρέι Ρούμπλεφ, Ματέο Μπερετίνι, Άντι Μάρεϊ, Γιανίκ Σίνερ, Χούμπερτ Χούρκατς.

Η 4η συμμετοχή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε στο Paris Masters το 2018.

Τόσο το 2018 όσο και το 2020 αποκλείστηκε στον 2ο γύρο (είχε προκριθεί χωρίς αγώνα) ενώ το 2019 θα παίξει στον προημιτελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και θα χάσει.

Ο Σέρβος κατέκτησε το 2019 το 5ο και τελευταίο τρόπαιο του στο Παρίσι.

Η Γαλλία του Τσιτσιπά

Του ταιριάζει η Γαλλία του Στέφανου Τσιτσιπά αφού φέτος έφτασε σε 3 τελικούς σε γαλλικό έδαφος και κατέκτησε 2 τίτλους.

Το Monte Carlo Masters και το Lyon Open ενώ ηττήθηκε στο Παρίσι και στον τελικό του Roland Garros από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Βέβαια και τα τρία αυτά τουρνουά ήταν σε χωμάτινη επιφάνεια που είναι η καλύτερη του Έλληνα ενώ το Paris Masters είναι σε indoor hard.

Μέσα στο 2021 έπαιξε και στο Open 13 της Μασσαλίας όπου είχε 2 σερί κατακτήσεις τίτλων αλλά αποκλείστηκε στον προημιτελικό.

@Photo credits: Twitter Indian Wells
 

PARIS MASTERS Τελευταία Νέα