Ολυμπιακοί Αγώνες: Άδοξος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τη μάχη του αλλά αποκλείστηκε με 2-1 σετ από τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ στον 3ο γύρο στο Τόκιο όντας επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο γόνατο στο 2ο σετ.

Εκτός προημιτελικών στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις στο Τόκιο έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο4 κόσμου αποκλείστηκε με 2-6, 7-6 (4), 6-2 από τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ (Νο28) ο οποίος θα παίξει την Πέμπτη στον προημιτελικό με τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ (6-1,2-6,6-1 τον Σβάρτσμαν) για μια θέση στους "4".

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πάρτι στο 1ο σετ, έχασε στο τάι μπρέικ το 2ο αλλά στον τελευταίο πόντο έπεσε στο έδαφος αφού τραυματίστηκε στο γόνατο, επηρεάστηκε και έχασε το τελευταίο σετ.

Μπρέικ και άσοι έδωσαν το 1ο σετ!

Στο 1ο σετ ο Ούγκο Ουμπέρ αρχίζει με love service game (1-0) και "απαντά" με love και ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το 1-1.

Ο Έλληνας θα έχει μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ, ο Γάλλος θα το σβήσει αλλά με την 2η ευκαιρία θα φτάσει σε μπρέικ και στο 2-1.

Ο Ουμπέρ θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 4ο γκέιμ αλλά ο Τσιτσιπάς θα το σβήσει και θα φτάσει με το σερβίς του στο 3-1. Νέο μπρέικ για το 4-1 για τον Έλληνα τενίστα που θα φτάσει και στο 5-1.

Θα κλείσει το σετ σε 32' στο 6-2. Οι άσοι είναι 6-2 για τον Έλληνα.

Ισοφάριση στο τάι μπρέικ!

Στο 2ο σετ, ο Ούγκο Ουμπέρ με love sevice game θα πάει στο 2-1 αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς με "μπαράζ" άσων θα ισοφαρίσει σε 2-2.

Το 3-2 είναι για τον Ουμπέρ ο οποίος θα φτάσει και στο 4-3 έχοντας περιορίσει τα λάθη του σε σχέση με το 1ο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ισοφαρίσει σε 4-4 αλλά θα απωλέσει το 9ο χωρίς να κερδίσει πόντο (5-4). Με άνεση ο Ουμπέρ θα προηγηθεί με 6-5 και ο Τσιτσιπάς θα οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ.

Με μίνι μπρέικ ο Ουμπέρ θα πάει στο 4-3 και θα κλείσει το σετ στο 7-6 (4).

Ο τραυματισμός του Στέφανου

Στον τελευταίο πόντο του τάι μπρέικ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πέσει άτσαλα στο έδαφος και θα χτυπήσει το δεξί του γόνατο.

Θα πάρει ιατρικό τάιμ άουτ και μετά από 10' θα επιστρέψει στο κορτ για να συνεχίσει την μάχη.

Δίπλα του πάντα και ο πατέρας του Απόστολος ο οποίος κατέβηκε στο κορτ για να μάθει τι συμβαίνει.

Έσβησε 3 mp αλλά...

Στο 3ο σετ ο Ούγκο Ουμπέρ θα ξεκινήσει με μπρέικ (2-1) και θα σβήσει μπρέικ πόιντ του Στέφανου Τσιτσιπά στο 4ο για το 3-1.

Ο Γάλλος θα φτάσει ξανά σε τριπλό μπρέικ πόιντ και με την 3η ευκαιρία θα πετύχει μπρέικ για το 4-1!

Στο 5-2 ο Τσιτσιπάς θα σβήσει ματς πόιντ αλλά ο Γάλλος θα σβήσει 4 μπρέικ πόιντ! Ο Ουμπέρ θα έχει και 2ο ματς πόιντ αλλά θα το σβήσει ο Τσιτσιπάς όπως θα σβήσει και το 3ο!

Με το 4ο όμως θα κλείσει στο 6-2.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 2.20.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 10-8 άσους και ο Ούγκο Ουμπέρ 5-2 διπλά σφάλματα. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 2/7 για τον Γάλλο και 2/8 για τον Έλληνα. Οι winners ήταν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα