Η Σβιτόλινα άφησε εκτός προημιτελικών την Σάκκαρη (vids)

Η Σβιτόλινα άφησε εκτός προημιτελικών την Σάκκαρη (vids)
Η Ελίνα Σβιτόλινα έκανε την ανατροπή και με 2-1 σετ άφησε εκτός συνέχειας την Μαρία Σάκκαρη.

Αν και πήρε το πρώτο σετ, η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ελίνα Σβιτόλινα και έχασε με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6) για να μεινει εκτός προημιτελικών.

Ανατροπή από 4-1 στο πρώτο σετ

Η Σάκκαρη ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς και δέχτηκε γρήγορο μπρέικ από την Σβιτόλινα, η οποία κρατώντας το σερβίς της πήρε προβάδισμα 3-0.

Η Μαρία βρήκε το πρώτο γκέιμ στο σερβίς της, αλλά με εξαιρετικό δικό της σερβίς η Σβιτόλινα διατήρησε το +3 στα γκειμς (4-1).

Σε εκείνο το σημείο βελτίωσε αισθητά το παιχνίδι της. Επαιξε πιο επιθετικά και αφού μείωσε στο σερβίς της, έκανε το μπρέικ αναγκάζοντας την Σβιτόλινα σε συνεχόμενα λάθη, για να μειώσει σε 4-3.

Η Σάκκαρη έγινε κυρίαρχος στον αγώνα σε αυτό το σημείο και αφού κράτησε το σερβίς της για να ισοφαρίσει, έκανε και δεύτερο μπρέικ με τελευταίο πόντο ένα λάθος της Ουκρανής, για να πάρει προβαδισμα 5-4 και να σερβίρει για το σετ.

Η Ουκρανή απάντησε όμως με μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5 για να μείνει ζωντανή στο σετ. Ομως η Σάκκαρη με βολέ έκανε και νέο μπρέικ και πήρε προβάδισμα με 6-5 για να σερβίρει ξανά για το σετ. Και αυτή τη φορά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Εχασε δύο σετ πόιντ, αλλά το τρίτο το τελείωσε με ωραίο drop shot για να κάνει το 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Ισοφάρισε εύκολα σε 1-1 η Σβιτόλινα

Με την Σβιτόλινα να σερβίρει και να κάνει το 1-0 ξεκίνησε και το δεύτερο σετ. Σε αντίθεση με το πρώτο σετ όμως, η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της και ισοφάρισε. Ωστόσο η Ουκρανή, Νο4 στο ταμπλό, κράτησε κι αυτή το σερβίς της από τις κακές επιστροφές της Μαρίας, για να πάρει προβαδισμα με 2-1.

Η Σάκκαρη έσωσε δύο μπρέικ πόιντ όχι όμως και το τριτο, καθώς το λάθος της έδωσε προβάδισμα 3-1 στην αντίπαλό της. Οπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο η Ουκρανή κράτησε το σερβίς της και πήρε προβάδισμα 4-1, αναγκάζοντας την Μαρία σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Η Σβιτόλινα είχε δύο ευκαιρίες στο σερβίς της Μαρίας για να κάνει το 5-1, όμως η Σάκκαρη έσωσε το γκέιμ και το τελείωσε με βολέ σητν ευθεία για να μειώσει σε 4-2. Η Ουκρανή κράτησε το σερβίς της ομως και έκανε το 5-2. Η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της και μείωσε σε 5-3, ψάχνοντας το μπρέικ στο επόμενο γκέιμ.

Είχε μία ευκαιρία για μπρέικ όμως επέλεξε ένα drop shot που κατέληξε στο φιλέ και στη συνέχεια η αντίπαλός της τελείωσε το σετ (6-3) για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες

Η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της στο πρώτο game του τρίτου σετ, όπως και η Σβιτόλινα με love game. Στο τρίτο game η Ουκρανή βρήκε το μπρέικ που έψαχνε με ένα οριακό χτύπημα πάνω στην πλάγια γραμμή στην μικρή διαγώνιο και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση.

Με τρεις άσους στο επομενο game η Σβιτόλινα πήρε προβάδισμα 3-1, με την Μαρία να κρατά εύκολα το σερβίς της και να μειώνει σε 3-2.

Η Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ και το πέτυχε για να ισοφαρίσει σε 3-3. Η αντίπαλος της όμως απάντησε με νέο μπρέικ, για να προηγηθει με 4-3 και να έχει δικό της service game. Η Σβιτόλινα άντεξε σε δύο μπρέικ πόιντ της Σάκκαρη και έκανε το 5-3, αναγκάζοντας την Ελληνίδα να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Το κατάφερε και πλέον ήθελε το μπρέικ στο σερβίς της Σβιτόλινα.

Δεν το βρήκε όμως καθώς η Ουκρανή τελείωσε εύκολα το game και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, με την Σάκκαρη να επικεντρώνεται πλέον στο μικτό μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ (W) Τελευταία Νέα