Απόστολος Τσιτσιπάς: Από το Προάστιο Καρδίτσας στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου τένις! (pic)

Gazzetta team
Απόστολος Τσιτσιπάς: Από το Προάστιο Καρδίτσας στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου τένις! (pic)
Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πατέρας και προπονητής του Στέφανου, μίλησε για την πορεία του. Από την παιδική του ηλικία μέχρι το σήμερα όπου βλέπει τα όνειρά του να κορυφώνονται.

Το ποστάρισμα του Στέφανου Τσιτσιπά με τα λόγια του πατέρα του:

«Ξεκίνησα από ένα μικρό χωρίο, στα βόρεια του Νομού Καρδίτσας που λέγεται Προάστιο. Προέρχομαι από μια οικογένεια χαμηλότερης τάξης που ασχολούνταν με τη γεωργία. Μια οικογένεια που προσπαθούσε να μεγαλώσει και να ταΐσει τέσσερα παιδιά, μαζί με εμένα.

Δεν μου δόθηκαν πολλά σαν παιδί. Έπαιζα τένις στον κήπο του σπιτιού μου με τον αδερφό μου. Ο Μπιορν Μποργκ και ο Τζον ΜακΕνρό ήταν τα είδωλά μας. Το όνειρό μου πάντα ήταν να σπουδάσω, τότε ήταν ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσω τη γνώση. Η εκπαίδευση θα καθόριζε το μέλλον μου και το γνώριζα πάντα αυτό.

Βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο Αθλητικών Επιστημών λίγα χρόνια αργότερα. Ένα από τα όνειρά μου, εκπληρώθηκε. Εκεί, ήρθα για πρώτη φορά στον πραγματικό κόσμο του τένις. Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, αποφάσισα να ειδικευτώ στο τένις, ανυπομονούσα και αναζητούσα την ευκαιρία να γίνω καλύτερος μέρα με τη μέρα. Τελικά, άρχισα να αγωνίζομαι σε κάποια τοπικά τουρνουά και να παίζω ανταγωνιστικούς αγώνες.

Δεν πέρασε πολύς καιρός, όταν γνώρισα τη γυναίκα μου Τζούλια, σε ένα επαγγελματικό τουρνουά WTA που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Έτσι, η εμπλοκή μου στο τένις, κυριολεκτικά απογειώθηκε. Το όνειρό μου ήταν να βρω την τελειότητα.

Το τένις σου δίνει τη δυνατότητα να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό ως άνθρωπος και δρα ως ψυχοθεραπεία.

Αυτή τη στιγμή, ζω ένα όνειρο, ένα όνειρο για κάθε προπονητή τένις. Είμαι στο υψηλότερο επίπεδο του επαγγελματικού τένις, εκπαιδεύοντας τα παιδιά μου και αυτό το καθιστά το πιο ξεχωριστό ταξίδι όλων. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον και δεν θέλω να γνωρίζω. Το να ζεις στο παρόν, είναι το μόνο που έχει σημασία. Είμαι τόσο ευγνώμων με αυτά που μου έχει χαρίσει η ζωή.

Ξυπνάω κάθε ημέρα με μια αποστολή, να φροντίσω την κοινωνία, τους αγαπημένους μου και το άθλημα του τένις».

 

Τελευταία Νέα