Australian Open: Εφτάψυχη Γκοφ, πέρασε δύσκολα στα ημιτελικά (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
H Κόκο Γκοφ χαμογελάει
Μετά από 3 ώρες και 9 λεπτά, η Κόκο Γκοφ κατάφερε να λυγίσει την Μάρτα Κόστιουκ (7-6, 6-7, 6-2) και να εξασφαλίσει το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά στη Μελβούρνη.

Η Κόκο Γκοφ χρειάστηκε μια μεγάλη ανατροπή στο πρώτο σετ, για να κερδίσει τελικά την Μάρτα Κόστιουκ, σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη και από τις δύο.

Η 19χρονη Αμερικανίδα επικράτησε με 7-6(6), 6-7(3), 6-2 παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα της, φτάνοντας το φετινό της ρεκόρ στο 10-0. Παράλληλα, μετράει και 12 σερί νίκες σε grand slam.

Εγινε παράλληλα η δεύτερη Αμερικανίδα σε νίκες σε slam πριν κλείσει τα 20 της χρόνια, με 49, με την Τζένιφερ Καπριάτι να έχει ρεκόρ 50 και την Γκοφ να μπορεί να το σπάσει στη Μελβούρνη.

Τα αβίαστα λάθη… πρωταγωνίστησαν στο ματς, καθώς η Κόστιουκ είχε 56 και η Γκοφ 51, ενώ στους winners η Ουκρανή ήταν μακράν καλύτερη με 39 έναντι μόλις 17 της Γκοφ!

Κι όμως η Αμερικανίδα κατάφερε να πάρει τη νίκη, έχοντας και 9 διπλά λάθη στο ματς.

Στο πρώτο σετ η Γκοφ έχανε με 5-1, αλλά έκανε διπλό break και οδήγησε το σετ σε tie break, έχοντας σβήσει δύο set points κι εκεί ακολούθησε άλλη μια ανατροπή, αφού η Κόστιουκ είχε προβάδισμα 5-1 και τις μπάλες στα χέρια της. Και πάλι η Αμερικανίδα έκανε διπλό break, για να κερδίσει τελικά το tie break με 8-6.

Και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου αυτή τη φορά η Κόστιουκ κυριάρχησε και έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Εκεί η Γκοφ βελτίωσε αισθητά το παιχνίδι της και σε συνδυασμό με τα λάθη της αντιπάλου της, βρέθηκε να έχει προβάδισμα 5-0 και τελικά έκλεισε το σετ με 6-2.

Στα ημιτελικά θα περιμένει μία εκ των Σαμπελένκα και Κρεϊτσίκοβα, σε ματς που θα είναι σαν… τελικός, αφού το πάνω μέρος του ταμπλό δεν έχει το μεγάλο όνομα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα