Australian Open: Ο Οζέρ-Αλιασίμ απέκλεισε τον Τιμ σε πεντάωρη μονοναχία

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Αλιασίμ διατήρησε τον τίτλο του στη Βασιλεία
Ο Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ έπειτα από πεντάωρη αναμέτρηση νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ και πέρασε στον 2ο γύρο του Australian Open.

Για τέσσερις ώρες και 59 λεπτά μάχονταν οι Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Ντομινίκ Τιμ στην «Margaret Court Arena» για την πρόκριση στον 2ο γύρο του Australian Open.

Tελικά ο Οζέρ-Αλιασίμ βγήκε νικητής με 6-3, 7-5, 6-7(5), 5-7, 6-3 σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 το πρωί της Τρίτης, ώρα Μελβούρνης.

Ο 23χρονος παίκτης από τον Καναδά παίρνει μέρος για 5η φορά στο Australian Open και με εξαίρεση τον αποκλεισμό από τον 1ο γύρο το 2020, έχει φθάσει μέχρι τα προημιτελικά μέχρι το 2022 και μέχρι τον 4ο γύρο το 2021 και πέρυσι.

Ο 30χρονος Τιμ, φιναλίστ στη Μελβούρνη το 2020 και μετά την περσινή του απουσία, αποχαιρετά πολύ νωρίς και τη φετινή διοργάνωση.

Ο Οζέρ-Αλιασίμ φάνηκε να εξασφαλίζει τη νίκη στο 3ο σετ, όταν προηγήθηκε με 5-2 στο tie breaκ, όμως ο Τιμ με πέντε στη σειρά πόντους κατέκτησε το σετ με 7-6(5).

Ο Οζέρ-Αλιασίμ τελείωσε τον αγώνα με 54 winners και 53 αβίαστα λάθη, ενώ ο Τιμ είχε 57 winners, αλλά και 66 αβίαστα λάθη. Ο Καναδός στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Ουγκό Γκρενιέ, με τον νικητή στη φάση των «32» να παίζει είτε με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, είτε με τον Εμίλ Ρουουσουβουόρι.



 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα