Τζόκοβιτς: «Το μεγαλύτερο κίνητρό μου είναι τα Grand Slam»

Newsroom
 Τζόκοβιτς: «Το μεγαλύτερο κίνητρό μου είναι τα Grand Slam»
«Δεν μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους, μου αρέσουν οι πιθανότητές μου να κερδίσω νέα slam» δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που έπιασε τον Ράφαελ Ναδάλ στα 22 Grand Slam.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισε το απόλυτο των κατακτήσεων στο Australian Open, 10 τελικοί με 10 κατακτήσεις, με τον Σέρβο να φθάνει στα 22 τρόπαια στα Grand Slam, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ράφαελ Ναδάλ.

«Το μεγαλύτερο κίνητρό μου είναι τα Grand Slam. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους. Έχω το προνόμιο να είμαι στη συζήτηση στη μονομαχία για το ποιος είναι ο GOAT. Ξέρω ότι έβαλα πολλή ενέργεια για να κερδίσω τα Slam όπως όλοι οι άλλοι. Θα δούμε πού θα με βγάλει.

Μου αρέσουν οι πιθανότητές μου να κερδίσω νέα slam, θέλω να κατακτήσω κι άλλους τίτλους, Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πολλοί παίκτες θέλουν να κερδίσουν αυτό το τρόπαιο και να είναι στο νούμερο ένα. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση. Η εμπειρία με βοηθά να διατηρώ το μυαλό μου φρέσκο. Όλα εξαρτώνται από πολλά πράγματα, όχι μόνο από το σώμα. Είναι σημαντικό για μένα να έχω υποστήριξη και αγάπη από τους δικούς μου ανθρώπους» δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στη θεϊκή ενέργεια, φύλακες άγγελοι. Η παρουσία τους σε αυτό το τουρνουά ήταν όπως ποτέ άλλοτε. Θέλω να συνεχίσω να κυνηγάω τρόπαια. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες που έχω παίξει εδώ, όπως το 2011, το 2015.

Ποτέ δεν ξέρεις πόσος χρόνος σου έχει απομείνει. Γιορτάζω αυτές τις στιγμές που είμαι πρωταθλητής Grand Slam και ότι είμαι το νούμερο ένα. Θέλω ν Πρέπει να κοιμηθώ μερικά βράδια για να καταλάβω τι έχω περάσει. Νιώθω μια τεράστια ανακούφιση, δεν ήταν εύκολο στο γήπεδο και έξω από αυτό, αυτό κάνει τη νίκη ακόμα πιο ξεχωριστή»

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα