Ναδάλ: «Δεν ήξερα αν θα παίξω ξανά τένις και το σήκωσα»

Κώστας Ευθυμιάδης
Ναδάλ: «Δεν ήξερα αν θα παίξω ξανά τένις και το σήκωσα»
Οι δηλώσεις των Ναδάλ και Μεντβέντεφ στην απονομή της κούπας στον Ισπανό θρύλο.

Συγκινημένος ο Ράφαελ Ναδάλ παρέλαβε για 21η φορά στα χέρια του ένα τρόπαιο grand slam. Μετά από μάχη σχεδόν 5,5 ωρών, λύγισε από τη συγκίνηση και στην απονομή προσπαθούσε να συγκρατηθεί για να μην κλάψει.

«Είναι δύσκολη στιγμή για τον Ντανίλ που είναι εκπληκτικός παίκτης. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο στην πορεία. Ηταν από τις πιο έντονα συναισθηματικές βραδιές της καριέρας μου και χαίρομαι που τις μοιραστήκαμε» είπε αρχικά.

«Πριν λίγο καιρό δεν ήξερα αν θα παίξω ξανά τένις και είναι απίστευτο που είμαι σε αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Θα μείνει στην καρδιά μου για όλη μου τη ζωή αυτό που έγινε εδώ» πρόσθεσε ο Ναδάλ που ευχαρίστησε την ομάδα του και την οικογένειά του.

«Δεν μπορώ να περιγράψω πως αισθάνομαι. Ισως είναι το τελευταίο μου τουρνουά εδώ, αλλά θα τα δώσω όλα για να συνεχίσω και του χρόνου» κατέληξε ο Ναδάλ που άφησε να εννοηθεί με αυτόν τον τρόπο ότι δεν αποκλείεται να βάλει και τέλος στην καριέρα του στο τέλος της σεζόν.

Μεντβέντεφ: «Είσαι απίστευτος πρωταθλητής Ράφα»

Από την πλευρά του ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν είπε και πολλά. Η κούραση τον είχε λυγίσει και η ήττα το ίδιο, αλλά συνεχάρη τον Ναδάλ για την ανατροπή που πέτυχε.

Δύσκολο να μιλήσω μετά από 5,5 ώρες και να έχεις χάσει. Συγχαρητήρια στον Ράφα. Ήταν τρελό ματς. Το επίπεδο πολύ υψηλό. Είσαι απίστευτος πρωταθλητής Ράφα. Η γυναίκα μου λογικά έχει σπάσει την τηλεόραση αφού δεν είναι εδώ. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν και την οικογένειά μου. Υπόσχομαι να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά» ανέφερε ο Μεντβέντεφ που λίγο πριν έδειχνε να ... βαριέται στις δηλώσεις των επισήμων.

Και κατά τις δηλώσεις του Ναδάλ ήταν ανέκφραστος, δυσκολευόμενος να χωνέψει τον τρόπο που έχασε το τρόπαιο.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα