Australian Open: Στα ημιτελικά ο Μπερετίνι

Newsroom
Australian Open: Στα ημιτελικά ο Μπερετίνι
Ο Ματέο Μπερετίνι γίνεται ο πρώτος Ιταλός που περνά στα ημιτελικά του απλού ανδρών στο Australian Open

O Ματέο Μπερετίνι πανηγυρίζει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του US Open. Ο Ιταλός νίκησε τον Γκαέλ Μονφίλς με 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2 και συνεχίζει στο τουρνουά, όπου ένα βήμα πριν από τον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο 25χρονος Μπερετίνι σημείωσε νίκη - καρμπόν, όπως ο Ναδάλ επί του Ντένις Σαποβάλοφ: Προηγήθηκε 2-0 στα σετ, ο Μονφίλς επέστρεψε σε 2-2, όμως ο Γάλλος δεν κατάφερε την ανατροπή.

Ο Μπερετίνι γίνεται ο πρώτος Ιταλός παίκτης που φθάνει στα ημιτελικά του απλού ανδρών στο Australian Open. Ο δεύτερος που θα το επιχειρήσει θα είναι ο Γιανίκ Σίνερ στον προημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που θα γίνει το πρωί της Τετάρτης (26/1) στις 06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Μπερετίνι θα επιδιώξει να πάρει μια ρεβάνς από τον Ναδάλ για το χαμένο ημιτελικό του US Open το 2019 και να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό τουρνουά Grand Slam.

Το όνειρο για τον 35χρονο Γκαέλ Μονφίλς να παίξει για πρώτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam «έσβησε» αμέσως μετά την επιστροφή του στον ημιτελικό, καθώς στο 5ο σετ είδε τον Μπερετίνι να κυριαρχεί.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα