Australian Open: Πέρασαν τα μεγάλα ονόματα στους άνδρες, αποκλείστηκε ο Κοκκινάκης

Newsroom
Australian Open: Πέρασαν τα μεγάλα ονόματα στους άνδρες, αποκλείστηκε ο Κοκκινάκης
Οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ράφαελ Ναδάλ πέρασαν στο 2ο γύρο του απλού ανδρών

H πρώτη ημέρα του απλού ανδρών στο Australian Open δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις και συγκινήσεις με τα «βαριά» ονόματα να παίρνουν την πρόκριση. Ο Ράφαελ Ναδάλ νίκησε τον Αμερικάνο, Μάρκος Γκίρον με 6-1, 6-4, 6-2 αλλά στο 2ο γύρο δεν θα συναντηθεί με τον Θανάση Κοκκινάκη, όπως θα υπολόγιζε.

Ο Ελληνοαυστραλός μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα στη χρονιά και τον τίτλο στην Αδελαΐδα, προσγειώθηκε απότομα. Έχασε από τον Γιανίκ Χάφμαν με 6-2, 6-3, 6-2 και ο 30χρονος Γερμανός που ήρθε από τα προκριματικά, θα είναι ο αντίπαλος του Ναδάλ.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αν και χρειάστηκε να παίξει δύο τάι μπρέικ, προχωρά στο τουρνουά. Ο Γερμανός επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Ντάνιελ Αλτμάιερ με 7-6(3), 6-1, 7-6(1) και τώρα θα παίξει με τον Τζον Μίλμαν. Ο Αυστραλός νίκησε τον Φελισιάνο Λόπεζ με 6-1, 6-3, 4-6, 7-5.

Δύο στα τρία οι Σέρβοι

Η υπόθεση Τζόκοβιτς δεν ήταν δυνατό να αφήσει ανεπηρέαστο το αγωνιστικό κομμάτι. Η Σερβία είχε δύο στις τρεις προκρίσεις.

Ο Τζόκοβιτς θα έπαιζε με τον συμπατριώτη του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς. Τελικά, ο 22χρονος νίκησε τον Ιταλό, Σαλβατόρε Καρούζο, που αντικατέστησε τον Τζόκοβιτς, με 6-4, 6-2, 6-1.

«Ήξερα πως με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς θα είχα μηδαμινές πιθανότητες να νικήσω, αλλά δεν με ένοιαζε, ίσα-ίσα θα χαιρόμουν να παίξουμε εδώ» δήλωσε ο Κετσμάνοβιτς.

Ο Ντούσαν Λάγιοβιτς απέκλεισε στα 5 σετ τον Ούγγρο, Μάρτον Φούσκοβιτς με 6-3, 4-6, 6-1, 7-6(6), 6-1 και μετά στο κέντρο του κορτ σήκωσε τη σερβική σημαία με το πρόσωπο του Τζόκοβιτς. Αντίθετα, τον αποκλεισμό γνώρισε ο Λάσλο Ντιέρε από τον Καναδό, Ντένις Σαποβάλοφ με 6-7(3), 4-6, 6-3, 6-7(3).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα