Mίκαελ Ίμερ: Ο Σουηδός που... απειλεί τον Τσιτσιπά στο Australian Open

Newsroom
Mίκαελ Ίμερ: Ο Σουηδός που... απειλεί τον Τσιτσιπά στο Australian Open
Με γονείς από την Αιθιοπία, ο Μίκαελ Ίμερ αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος Σουηδός τενίστας.

Ο Μίκαελ Ίμερ είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο δρόμο διάκρισης στο Australian Open. Το παιχνίδι με τον Σουηδό θα κλείσει το πρόγραμμα της 2ης ημέρας στη Rod Laver Arena και αναμένεται να αρχίσει το μεσημέρι της Τρίτης (18/1) γύρω στις 12:00, ώρα Ελλάδας. Ο Τσιτσιπάς και ο Ίμερ είναι συνομήλικοι, με τον Σουηδό σε καμία περίπτωση να αποτελεί φόβητρο για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, που έχει το ρόλο του φαβορί.


Διαφορά 28 ημερών, με ρίζες από την Αιθιοπία

Ο Μίκαελ Ίμερ ηλικιακά είναι 28 ημέρες μικρότερος από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1998 στην πόλη Σκάρα της Σουηδίας από Αιθίοπες γονείς, που βρέθηκαν ως μετανάστες στη χώρα της βόρειας Ευρώπης. Είναι ο μικρότερος αδελφός ενός άλλου γνωστού παίκτη, του Ελάιας Ίμερ και το 2015 έπαιξε στον τελικό των juniors στο Wimbledon, χάνοντας από τον Αμερικάνο, Ράιλι Οπέλκα.

«Παίζω για τον εαυτό μου, παίζω για την οικογένειά μου, παίζω για τη χώρα μου, αλλά νομίζω ότι παίζω και για την επόμενη γενιά. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν μπορούσα επίσης να επηρεάσω τα παιδιά στη Σουηδία να παλέψουν για ένα όνειρο, να πιστέψουν ότι δεν έχει σημασία από πού προέρχεσαι ή ποιο είναι το υπόβαθρό σου ή τα οικονομικά σου» δήλωνε ο Ίμερ τον Ιούλιο του 2020.

Χωρίς επαγγελματικό τίτλο και έναν τελικό

Ο Μίκαελ Ίμερ είναι δεξιόχειρας, μετά και τη σημερινή (17/1) της ATP βρίσκεται στο Νο82 της παγκόσμιας κατάταξης, με την υψηλότερη θέση του να είναι το Νο.67, τον Μάρτιο του 2020.
Στη μέχρι σήμερα επαγγελματική του πορεία δεν έχει να επιδείξει κάποιον τίτλο.

Στα τουρνουά Grand Slam αγωνίζεται για 9η φορά συνολικά και η καλύτερη επίδοσή του ήρθε το 2021, όταν έπαιξε στον 3ο γύρο στο Australian Open και στο Roland Garros. Στο tour έχει να επιδείξει την παρουσία του στον τελικό του Winston – Salem Open του 2021 στις ΗΠΑ, όπου στον τελικό ηττήθηκε από τον Λευκορώσο, Ίλια Ιβάσκα με 6-0, 6-2.

Στο 2-0 ο Τσιτσιπάς

Η προϊστορία ανάμεσα στους δύο παίκτες είναι καθαρά υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά, που μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Η πρώτη ήταν στο indoor Open 13 της Μασσαλίας το 2020 όταν ο Τσιτσιπάς νικούσε τον Ίμερ με 6-1, 6-3 στη φάση των «16» και στο δρόμο για το δεύτερο σερί τίτλο του στο τουρνουά της γαλλικής πόλης. Η δεύτερη αναμέτρησή τους ήταν στο περσινό Australian Open με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με άνεση (6-4, 6-1, 6-1) και να προκρίνεται στους «16».

Καλή εικόνα στην Αδελαΐδα

O Ίμερ άρχισε το 2022 από το τουρνουά στην Αδελαΐδα, εκεί νίκησε τους Μπεέντζαμιν Μπονζί (Γαλλία) με 7-5, 7-5 και τον Σονβόν Κβον (Κορέα) με 6-3, 6-2 και στα προημιτελικά ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη, παρά την ήττα με 6-7(9), 6-4, 4-6.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα