Australian Open: Δύσκολη πρόκριση για την Σάκκαρη στον δεύτερο γύρο

Κώστας Ευθυμιάδης
Australian Open: Δύσκολη πρόκριση για την Σάκκαρη στον δεύτερο γύρο
Σκούρα τα βρήκε η Σάκκαρη απέναντι στην Τατιάνα Μαρία, αλλά πήρε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Australian Open.

Η Μαρία Σάκκαρη έστω και δύσκολα έκαμψε το εμπόδιο της Τατιάνα Μαρία και πέρασε στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

H 34χρονη αντίπαλός της, της έβαλε δύσκολα, αλλά το Νο6 του κόσμου κέρδισε με 2-0 σετ (6-4, 7-6 σε 1 ώρα και 46 λεπτά).

Η Γερμανίδα, Νο287 στον κόσμο, αιφνιδίασε την Σάκκαρη με τον τρόπο που επέλεξε να παίξει. Αρκετά slice και ανεβάσματα στο φιλέ, για να σπάσει κυρίως τον ρυθμό της Ελληνίδας τενίστριας, πράγμα που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό στο ματς.

Είχε πολλά αβίαστα λάθη (37 έναντι 23 της αντιπάλου της), αλλά 28 winners έναντι 17 και κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της σε κρίσιμα σημεία των δύο σετ όπου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Ενα διπλό λάθος έκρινε το πρώτο σετ

Από ένα break είχαν στο ξεκίνημα οι δύο τενίστριες, με την Σάκκαρη να κάνει το πρώτο και την αντίπαλό της να απαντά, χάρη στα αβίαστα λάθη της Ελληνίδας κυρίως. Η Τατιάνα Μαρία πήρε προβάδισμα 2-1 στα games με λάθος στο φόρχαντ της Σάκκαρη.

Η Σάκκαρη με love service game ισοφάρισε και είχε δύο ευκαιρίες για break στο σερβίς της αντιπάλου της, η οποία ωστόσο τις έσβησε και πήρε ξανά προβάδισμα 3-2 έναντι του Νο5 του ταμπλό.

Εύκολα η Σάκκαρη ισοφάρισε 3-3, αλλά η Γερμανίδα με καλό σερβίς κράτησε το προβάδισμα. Με σμας η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 4-4 και έφτασε σε δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο σερβίς της αντιπάλου της. Τις έχασε, όμως ήρθε και τρίτη την οποία και κέρδισε χάρη σε διπλό λάθος στο σερβίς της Γερμανίδας. Στη συνέχεια σέρβιρε για το σετ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, για το 1-0.

Το δεύτερο σετ

Η Τατιάνα Μαρία κράτησε αρχικά το σερβίς της εύκολα, όπως και η Σάκκαρη για να κάνει το 1-1. Με δύο άσους και ένα χαμένο φόρχαντ της Σάκκαρη έκανε το 2-1 η Γερμανίδα τενίστρια. Με δύο ωραίους winners και ένα καλό σερβίς, η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 2-2, όμως έστω και δύσκολα, με ένα καλό σερβίς η αντίπαλός της κράτησε το προβάδισμα (3-2).

Η Γερμανίδα είχε δύο ευκαιρίες για break στη συνέχεια, αλλά τις έσωσε η Σάκκαρη που με drop shot ισοφάρισε σε 3-3, σε ένα κρίσιμο γκέιμ όπως εξελίχθηκε. Η Σάκκαρη έσωσε κι άλλο break point της αντιπάλου της για να ισοφαρίσει σε 4-4. Η Τατιάνα με backhand winner όμως έφτασε στο 5-4.

Σερβίροντας καλά, ανάγκασε σε λάθη την Γερμανίδα για να κάνει το 5-5 η Σάκκαρη. Η Τατιάνα Μαρία έκανε το 6-5 με ένα drop shot, βάζοντας την Ελληνίδα να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Δύο λάθη της Γερμανίδας έφεραν το 6-6 και το tie break. Εκεί η Σάκκαρη βρήκε αμέσως μίνι μπρέικ και κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 3-0. Στο 4-0 η Γερμανίδα πήρε με άσο τον πρώτο της πόντο, αλλά με διπλό λάθος έδωσε 4 match point στην Σάκκαρη που τελείωσε στον επόμενο πόντο την πρόκριση.

Η Σάκκαρη στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από το ζευγάρι Σάζνοβιτς - Ζανγκ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα