Τζόκοβιτς: Τα επόμενα βήματα στην υπόθεσή του

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς: Τα επόμενα βήματα στην υπόθεσή του
Ποιες είναι οι διαδικασίες που αναμένονται να γίνουν τις επόμενες ώρες μέχρι και πριν την έναρξη του Australian Open.

H απόφαση των Αρχών της Αυστραλίας να απελάσουν (ξανά) τον Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν είναι 100% οριστική. Αυτό θα εξαρτηθεί τις επόμενες ώρες από τον ίδιο τον Σέρβο και τους νομικούς του συμβούλους αρχικά και εν συνεχεία από το δικαστήριο.

Ο Τζόκοβιτς μετά την απόφαση ανάκλησης της βίζας του, θα πρέπει να προσφύγει δικαστικά. Οπως έγινε γνωστό, αν και θα έπρεπε να πάει στο ξενοδοχείο κράτησης παράτυπων μεταναστών, αυτό δεν θα γίνει πριν δώσει αύριο τις εξηγήσεις του στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Αν δεν το κάνουν ο Νόλε αναμένεται να αποχωρήσει από την χώρα με το πρώτο αεροπλάνο εντός της ημέρας και κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αυστραλία.

Αν το κάνουν, θα ζητήσουν με διαδικασίες fast track να βγει η απόφαση το αργότερο ως την Κυριακή.

Αν συμβεί αυτό και δικαιωθεί ο Σέρβος, τότε θα μπορέσει να αγωνιστεί στο τουρνουά.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί από τον Αντονι Κέλι, τον δικαστή που αθώωσε στην πρώτη εκδίκαση τον Τζόκοβιτς. Ο δικαστής έχει το δικαίωμα να παραπέμψει την απόφαση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. Αν αυτό γίνει, τότε οι πιθανότητες να βγει τελεσίδικη απόφαση πριν την Δευτέρα, θα είναι σχεδόν μηδαμινές.

Να τονιστεί πως σύμφωνα με την νομοθεσία, αν η απόφαση για απέλαση του Τζόκοβιτς είναι οριστική, τότε μπορεί να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα για τρία χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά στο Australian Open.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα