Τζόκοβιτς: Η ανακοίνωση του Υπουργού Μετανάστευσης για την ακύρωση της βίζας του

Τζόκοβιτς: Η ανακοίνωση του Υπουργού Μετανάστευσης για την ακύρωση της βίζας του
Ο Τζόκοβιτς είδε να του ακυρώνουν την visa ξανά και ο Αλεξ Χοκ, δεν εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση Μόρισον δεσμεύεται για την προστασία των συνόρων.

Ποιοι είναι οι λόγοι που η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, προχώρησε στην ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο Χοκ, ωστόσο, στην ανακοίνωσή του είπε ότι εξέτασε προσεκτικά όλα τα στοιχεία που έλαβε στα χέρια του τονίζοντας ότι η Αυστραλία είναι σταθερά δεσμευμένη για την προστασία των συνόρων.

Η ανακοίνωση του Αλεξ Χοκ:

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη visa που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάση το δημόσιο συμφέρον.

Αυτή η απόφαση ακολούθησε εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς.

Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία της COVID-19.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με αυξανόμενη πρόκληση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα