Australian Open: Πότε γίνεται η κλήρωση και τι θα γίνει με τον Τζόκοβιτς

Newsroom
Australian Open: Πότε γίνεται η κλήρωση και τι θα γίνει με τον Τζόκοβιτς
Το πρωί της Πέμπτης (για την Ελλάδα) θα γίνει η κλήρωση στο κυρίως ταμπλό του Australian Open.

Από τα χείλη του Αλεξ Χοκ κρέμονται τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς όσο και οι διοργανωτές του Australian Open.

O υπουργός Μετανάστευσης αναμένεται να κάνει σήμερα γνωστή την απόφασή του για το αν θα προσβάλει την απόφαση του δικαστηρίου και θα προχωρήσει στην απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Ο Τζόκοβιτς προς το παρόν έχει ξεκινήσει προπονήσεις και είναι στην αναμονή για να δει αν η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα αγνοήσει την απόφαση του δικαστηρίου, ή αν θα έχει την ευκαιρία να πάει να γράψει ιστορία κατακτώντας το 21ο grand slam της καριέρας του.

Η απόφαση του υπουργού έχει τεράστια σημασία και για τους διοργανωτές να βγει σήμερα, καθώς σε περίπτωση που θα αποφασίσει να απελάσει τον Τζόκοβιτς, τότε επηρεάζεται όλη η κλήρωση της Πέμπτης.

Αυτή αναμένεται να γίνει το απόγευμα (τοπική ώρα, γύρω στις 10 το πρωί Ελλάδος) αύριο, με τον Νόλε να τοποθετείτε στο Νο1. Αν ωστόσο χρειαστεί να αποσυρθεί, τότε ένας lucky looser από τα προκριματικά (ήδη έχουν ξεκινήσει και το Νο1 αποκλείστηκε) όταν αυτά ολοκληρωθούν.

Αυτό θα αλλάξει και τα seeds των υπολοίπων τενιστών, κάτι που ίσως ελάχιστη σημασία έχει. Ο υπουργός ακόμη πάντως δεν ανοίγει τα χαρτιά του καθώς οι αρχές εξετάζουν όλα τα έγγραφα του Σέρβου, ο οποίος αποδείχθηκε πως είχε δώσει ψευδή στοιχεία στο ταξιδιωτικό του έγγραφο. Παράλληλα, η αποκάλυψη του Spiegel πως το θετικό του δείγμα φαίνεται να είναι στις 26 και όχι στις 16 Αυγούστου, κάτι που αν αποδειχθεί και το λάβει υπ όψιν η κυβέρνηση, ο Τζόκοβιτς κινδυνεύει θεωρητικά μέχρι και με φυλάκιση.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα