Πρωθυπουργός Αυστραλίας: «O Tζόκοβιτς θα γυρίσει με το πρώτο αεροπλάνο αν δεν δικαιολογηθεί»!

Newsroom
Πρωθυπουργός Αυστραλίας: «O Tζόκοβιτς θα γυρίσει με το πρώτο αεροπλάνο αν δεν δικαιολογηθεί»!
Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στην χώρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αν δεν μπορέσει να δικαιολογήσει επαρκώς το ενδεχόμενο του μη εμβολιασμού του.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί κανονικά στο Αυστραλιανό Όπεν, αφού εξασφάλισε ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές, φαίνεται ότι το σίριαλ σχετικά με την συμμετοχή του Σέρβου στο Grand Slam της Μελβούρνης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την συγκεκριμένη απόφαση οδήγησαν τις αρχές της χώρας σε αναδίπλωση.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ξεκαθάρισε ότι παρά την ειδική άδεια που πήρε ο «Νόλε» από την διοργάνωση, η συμμετοχή του δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού εκκρεμεί ακόμα η διαδικασία ελέγχου στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης! Μάλιστα, ο Αυστραλός αξιωματούχος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία ειδική μεταχείριση προς το πρόσωπό του, και συνεπώς θα χρειαστεί να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδός του στην χώρα.

Παρά το γεγονός ότι το εμβολιαστικό στάτους του Τζόκοβιτς παραμένει τυπικά άγνωστο, η φημολογία που τον θέλει να μην έχει λάβει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού «οργιάζει», με τον Σέρβο να μην έχει προβεί σε κάποια διάψευση. Έτσι, με δεδομένο ότι οι νόμοι της Αυστραλίας επιτρέπουν την είσοδο στην χώρα μόνο για διπλά εμβολιασμένους πολίτες, ο Τζόκοβιτς θα χρειαστεί να παρέχει τα απαραίτητα επαρκή δικαιολογητικά ώστε να αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να λάβει το εμβόλιο για ιατρικούς λόγους.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πάρει «το πρώτο αεροπλάνο της επιστροφής», όπως γλαφυρά ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας!

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα