Australian Open: Κανέπι και Σβιόντεκ το τελευταίο ζευγάρι στα προημιτελικά

Newsroom
Australian Open: Κανέπι και Σβιόντεκ το τελευταίο ζευγάρι στα προημιτελικά
Η Κάια Κανέπι και η Ιγκα Σβιόντεκ θα κοντραριστούν στον προημιτελικό του Australian Open.

H Iγκα Σβιόντεκ και η Κάια Κανέπι πήραν τα τελευταία εισιτήρια για τις «8» στο ταμπλό των γυναικών στο Australian Open.

Η Σβιόντεκ, στο πρώτο ματς χρονικά, χρειάστηκε να ανατρέψει την κατάσταση κόντρα στην Ρουμάνα Σ. Κιρστέα, κερδίζοντας με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-3). Αν και σπάνια κάνει ανατροπές στην καριέρα της, αυτή τη φορά το κατάφερε και έφτασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του grand slam της Μελβούρνης.

Αντίπαλός της εκεί θα είναι η Κάια Κανέπι η οποία έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός την Αρίνα Σαμπαλένκα. Και η Κανέπι προκρίθηκε με ανατροπή, σε ένα ματς που λόγω του προχωρημένου της ώρας, άλλαξε γήπεδο (έγινε στο Margaret Court αντί στο Rod Laver που είχε προγραμματιστεί, αφού το ματς του Τσιτσιπά τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα).

Η 36χρονη Κανέπι, Νο115 πλέον στον κόσμο, έχασε με 7-5 το πρώτο σετ, αλλά πήρε τα άλλα δύο με 6-2 και 7-6, επικρατώντας στο tie break με 10-7.

Η Σαμπαλένκα, Νο2 στον κόσμο, είχε 15 διπλά λάθη πάλι στο σερβίς της, εκ των οποίων τα έξι στο τρίτο σετ, καθώς και 46 αβίαστα λάθη, με την Κανέπι να φτάνει στα προημιτελικά της Μελβούρνης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Κανέπι και Σβιόντεκ θα μονομαχήσουν για μια θέση στα ημιτελικά, εκεί που θα βρουν την νικήτρια από την αναμέτρηση Κόλινς - Κορνέ. Στους άλλους δύο προημιτελικούς παίζουν Μπάρτι- Πεγκούλα και Κρεϊτσίκοβα -Κις.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα