Australian Open: Ασταμάτητη η Μπάρτι, η Ανισίμοβα εκθρόνισε την Οσάκα

Newsroom
Australian Open: Ασταμάτητη η Μπάρτι, η Ανισίμοβα εκθρόνισε την Οσάκα
Δεν θα γίνει η κόντρα Μπάρτι – Οσάκα στις «16» καθώς η Αμάντα Ανισίμοβα απέκλεισε την Γιαπωνέζα.

Ολος ο κόσμος περίμενε να δει την μονομαχία των Ασλεϊ Μπάρτι και Ναόμι Οσάκα στις «16» του Australian Open, όμως το δίδυμο χάλασε από την Αμάντα Ανισίμοβα.

Η 20χρονη τενίστρια έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός την περσινή κάτοχο του τίτλου, Ναόμι Οσάκα. Επικράτησε με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7-6) σε ένα ματς για γερά νεύρα, που κράτησε 2 ώρες και λεπτά και θα παίξει με την Μπάρτι στην φάση των «16».

Η Οσάκα είχε τα γνωστά προβλήματά της στο πρώτο σερβίς, ωστόσο το break που έκανε στο πρώτο game του αγώνα, ήταν αρκετό για να της δώσει το 1-0 με 6-4.
Η 20χρονη Ανισίμοβα ανέβασε το επίπεδό της και έπαιξε πιο επιθετικά, κερδίζοντας το δεύτερο με 6-3.

Στο τρίτο σετ οι δύο αντίπαλες δεν έχασαν service game ως το tie break. Νωρίτερα, στο υπέρ της 5-4, η Οσάκα είχε δύο ευκαιρίες για break που θα σήμαινε και πρόκριση, όμως τις σπατάλησε. Το σετ πήγε στο super tie break όπου η Ανισίμοβα πήρε προβάδισμα με 3-0, διαφορά που κρατούσε με νύχια και με δόντια, αρνούμενη να παραδώσει πόντο στο σερβίς της. Το λάθος ήρθε από την Οσάκα στο σερβίς της (8-4). Εφτασε σε 4 match point (9-5) και τελείωσε το tie break με 10-5 στην μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της.

Εύκολα η Μπάρτι και την Γκιόργκι

Η Ασλεϊ Μπάρτι συνεχίζει στο ίδιο επιθετικό μοτίβο στην Μελβούρνη. Το Νο1 του κόσμου πήρε άλλη μία εύκολη πρόκριση, αυτή τη φορά επί της Καμίλα Γκιόργκι, με 2-0 σετ (6-2, 6-3) σε μία ώρα αγώνα.

Η Αυστραλή τενίστρια κάνει εκπληκτικά πράγματα που έχουμε να τα δούμε από τις καλές εποχές της Σερένα Γουίλιαμς. Σε τρία ματς δεν έχει χάσει σετ, ενώ συνολικά οι αντίπαλές της έχουν κατακτήσει 8 games. Τα τρία που πήρε σήμερα η Γκιόργκι στο δεύτερο σετ, είναι τα περισσότερα που έχει χάσει σε ένα σετ στο τουρνουά η Μπάρτι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα