Όφνερ - Τσιτσιπάς 0-2: Πάτησε γκάζι και συνεχίζει στη Βαρκελώνη

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τέσσερα στη σειρά games, απέφυγε το 3ο σετ απέναντι στον Σεμπάστιαν Όφνερ, επικράτησε με 6-4, 7-5 και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο 500άρι χωμάτινο τουρνουά στη Βαρκελώνη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να αποφύγει την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο ενός 3ου σετ στον αγώνα του με τον Σεμπάστιαν Όφερ, απάντησε με τέσσερα στη σειρά games στο προβάδισμα του αυστριακού στο 2ο σετ και έφθασε στη νίκη με 6-4, 7-5 στην πρεμιέρα του στο στο 500άρι χωμάτινο τουρνουά στη Βαρκελώνη.

Ο 25χρονος Έλληνας έφθασε στην 7η σερί νίκη του μετά τον θρίαμβό του στο Μόντε Κάρλο και τώρα στον δρόμο για τα προημιτελικά στη Βαρκελώνη, θα αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα, που με τη σειρά του νίκησε τον Λορέντζο Μουζέτι με 7-6(4), 6-4.

Το παιχνίδι άρχισε με break στο break (1-1) και τον Όφνερ να προηγείται με 2-1. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με love game (2-2) και χωρίς να δυσκολευτεί ισοφάρισε σε 3-3.

Στο 7ο game o Οφνερ είχε το αβαντάζ να κλείσει το game, όμως με διπλό λάθος αυτό γύρισε στον Τσιτσιπά και με το 2ο break προηγήθηκε με 4-3. Αυτό ήταν το σημείο «κλειδί» για τον Τσιτσιπά στο 1ο σετ, καθώς κρατώντας χωρίς προβλήματα τα δύο επόμενα service games, το κατέκτησε με 6-4.

O Όφνερ διατηρώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 στο 2ο σετ. Ο αυστριακός απείλησε με break στο 30-40 στο 4ο game, όμως ο Τσιτσιπάς μετά το 2ο αβαντάζ έκανε το 2-2. Και ό,τι απέφυγε ο Τσιτσιπάς το έπαθε ο Oφνερ: 30-40, break και προσπέρασμα για 3-2.

Μάχη έγινε στο 6o game, o Όφνερ από το 30-15 βρέθηκε πρώτα στο 30-40 και τελικά στο 2ο αβαντάζ απάντησε με break για το 3-3 και με love game προσπέρασε με 4-3. O αυστριακός παίρνοντας ψυχολογία με νέο break ξέφυγε με 5-3, σερβίροντας για το σετ.

Όμως ο Τσιτσιπάς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο σετ, μετά το 30-0, προηγήθηκε 30-40 και στο αβαντάζ με break μείωσε σε 5-4, ισοφάρισε σε 5-5 και έχοντας τριπλό break point, προσπέρασε με 6-5.

Ο Ελληνας παίκτης σέρβιρε για τη νίκη, έφθασε στο 40-15 και σε διπλό match point, αρχικά πίστεψε πως έβγαλε άσο στο 2ο σερβίς, με τον διαιτητή να αποφασίζει διπλό λάθος, όμως στη 2η ευκαιρία ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 7-5 και την πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα