Τσιτσιπάς: «Αρνήθηκα να πάω σε τρίτο σετ»

Κώστας Ευθυμιάδης
O Τσιτσιπάς κάνει δηλώσεις
Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά το τέλος του αγώνα με τον Κομπόλι.

Στο ότι κατάφερε να μείνει όρθιος στο δεύτερο σετ και να αποφύγει ένα τρίτο, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στις πρώτες του σκέψεις στην on court συνέντευξη, είπε για το tie break του δεύτερου σετ: «Η πρώτη μου σκέψη ήταν να προσπαθήσω να μείνω εκεί για άλλον έναν πόντο. Δεν είναι εύκολο να είσαι πίσω με 2-5 και ο αντίπαλός σου να έχει το σερβίς για τους 2 επόμενους πόντους. Ήταν απίθανη ανατροπή για να είμαι ειλικρινής, ειδικά σ' αυτό το σημείο του παιχνιδιού, στο οποίο το momentum άλλαξε πολύ γρήγορα. Πιο πριν σέρβιρα για το ματς... Είναι κάτι που δεν περιμένεις και σίγουρα υπάρχει η αμφιβολία στο μυαλό σου. Εκείνη τη στιγμή κατάφερα να συγκροτήσω τον εαυτό μου και αρνήθηκα να πάω σε 3ο σετ»

Για το ότι παραμένει αήττητος με παίκτες εκτός Τοπ20 και τί είναι αυτό που τον βοηθάει σε αυτό, απάντησε: «Η προπόνηση, το να προσπαθείς να μένεις ήρεμος σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί παίζεις με παίκτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, απλά θα βγουν εκεί έξω και θα παίξουν το καλύτερό τους. Σε αυτά τα ματς οι προσδοκίες πάνω σου είναι μεγαλύτερες και είναι σημαντικό να μένεις ήρεμος και να αντιμετωπίζεις κάθε ματς σα να είναι απέναντι σε Top 10 τενίστα».

 

ATP Τελευταία Νέα