Τσιτσιπάς: Ανοίγει το πρόγραμμα της Τετάρτης κόντρα στον Σαφιούλιν

Κώστας Ευθυμιάδης
Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη κάνουν πρεμιέρα με την Ελλάδα
Στις 02:00 ώρα Ελλάδος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ρόμαν Σαφιούλιν, στο εναρκτήριο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας στο Ακαπούλκο, ενώ ήδη γνωρίζει τον αντίπαλο στην επόμενη φάση.

Πρώτο παιχνίδι στο κεντρικό court θα είναι αυτό του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ρομάν Σαφιούλιν στο Ακαπούλκο.

Οι διοργανωτές ξεκινούν τα παιχνίδια από τις 6 το απόγευμα, τοπική ώρα, στο Estadio, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο τενίστα ο Τσιτσιπάς.

Ηδη και οι δύο γνωρίζουν τον πιθανό αντίπαλό τους στη φάση των «16» και αυτός είναι ο Ιταλός Φλάβιο Κομπόλι, ο οποίος απέκλεισε τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2).

Τσιτσιπάς και Σαφιούλιν συναντήθηκαν μόνο προ διετίας στη Μασσαλία, με τον Ρώσο να κερδίζει με 2-0 σετ, ενώ σε επίπεδο τζούνιορς είχαν παίξει δύο φορές επί ελληνικού εδάφους (2014 και 2015), έχοντας από μία νίκη ο καθένας. Αυτή τη περίοδο ο Σαφιούλιν είναι στο Νο39 του κόσμου.

Μετά από αυτό το ματς, θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια των Ρούνε και Ζβέρεφ στο κεντρικό γήπεδο, ενώ ο Στέφανος θα επιστρέψει στο court γύρω στις 06:00 το πρωί ώρα Ελλάδος, καθώς μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, θα αντιμετωπίσουν τους Κας (Μ.Βρετανία) και Γκάλογουεϊ (ΗΠΑ) στον γύρο των «16» στο διπλό.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Με νίκη άρχισε ο Ντε Μινόρ

Στα ματς της πρεμιέρας, ο Αλεξ ντε Μινόρ, κάτοχος του τίτλους στο Ακαπούλκο, ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του. Επικράτησε πολύ εύκολα του Τάρο Ντάνιελ με 6-2, 6-1 και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Όφνερ.

Ο Μπεν Σέλτον επικράτησε δύσκολα του Ντάνιελ Έβανς με 2-6, 7-5, 7-6(3), ενώ ο Τζακ Ντρέιπερ απέκλεισε τον Τόμι Πολ με 6-0, 6-4.

Τέλος, ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς κέρδισε με ανατροπή 4-6, 6-3, 6-1 τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

 

ATP Τελευταία Νέα