Όμορφα, απλά και άνετα ο Τζόκοβιτς τον τίτλο στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
 O Nόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τον τίτλο στο Παρίσι
O Nόβακ Τζόκοβιτς σε 98 λεπτά τελείωσε τον τελικό με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-0 σετ στο Παρίσι και έφθασε στους 40 τίτλους σε τουρνουά Masters 1000 και στους 97 συνολικά στην καριέρα του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε τρία παιχνίδια άνω των τριών ωρών το καθένα για να φθάσει στον τελικό του Masters στο Παρίσι, εκεί όμως με συνοπτικές διαδικασίες νίκησε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ 6-4, 6-3 σε 98 λεπτά, φθάνοντας στους 40 τίτλους στην καριέρα του σε τουρνουά Masters 1000 και στους 97 στην καριέρα του!

Ο 36χρονος Σέρβος θα φύγει για 7η φορά πρωταθλητής από τον Παρίσι νικώντας τον Ντιμιτρόφ για 12η φορά σε 13 συνολικά παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο tour.

H μοναδική νίκη για τον 32χρονο Βούλγαρο χρονολογείται από το 2013 και το Masters της Μαδρίτης, με την επικράτηση στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς διεύρυνε το σερί νικών στις 10.

Οι Τζόκοβιτς και Ντιμιτρόφ βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε τελικό, που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές συγκινήσεις, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το ενδιαφέρον στράφηκε περισσότερο στη σχέση αγάπης και μίσους που δημιουργήθηκε αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και το παριζιάνικο κοινό, που περιελάμβανε επιδοκιμασίες και αποδοκιμασίες.

Ο Ντιμιτρόφ έστω και με δυσκολία πήρε το 1ο game του τελικού και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 3-2. Ο Τζόκοβιτς με love game ισοφάρισε σε 3-3 και στο επόμενο game στη μία και μοναδική ευκαιρία που υπήρξε για break στο σετ, το πέτυχε, προσπερνώντας με 4-3.΄

Με νέο love game ξέφυγε με 5-3 και από εκεί και έπειτα ο δρόμος ήταν ανοικτός για τον Σέρβο. Στο 10ο game έφθασε σε δύο set point, εκμεταλλεύτηκε το 2ο, τελειώνοντας το σετ με 6-4, τη στιγμή που ο Ντιμιτρόφ μετρούσε 19 αβίαστα λάθη.

Χωρίς να αλλάξει ο ρυθμός του αγώνα, ο Τζόκοβιτς με το 2ο break στον τελικό προηγήθηκε 3-2 στο 2ο σετ, με love game έκανε το 4-2 και από τη στιγμή που ο Ντμιτρόφ αδυνατούσε να απειλήσει, όλα κύλησαν φυσιολογικά, με τον Σέρβο να κάνει το 5-3, με διπλό λάθος από τον Ντιμιτρόφ να βρίσκει championship point και αμέσως να κλείνει το σετ με 6-3 και μαζί τον τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα