Ναδάλ: Ο τρόπος που θα αγωνίζεται το 2024 όντας εκτός Top-100

Ναδάλ: Ο τρόπος που θα αγωνίζεται το 2024 όντας εκτός Top-100
Μέσω του protected ranking ο Ράφα Ναδάλ θα επιδιώξει να κάνει το δικό του last dance στα κορτ το 2024, αφού πρώτα επιβεβαίωσε πως θα αργήσει να εμφανιστεί ξανά στη δράση λόγω τραυματισμού.

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε πως η σεζόν δε θα τον βρει να αγωνίζεται για το υπόλοιπό της. Η αρχή φυσικά έγινε πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν, στο Australian Open, όταν και η ήττα από το Μακένζι ΜακΝτόναλντ ήταν η τελευταία φορά που τον είδαμε στα κορτ.

Ο τραυματισμός του στα πλευρά ήταν αρχικά να τον αφήσει για περίπου έξι εβδομάδες εκτός, όμως αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρός και από τότε δεν έχει αγωνιστεί. Όπως είπε ο ίδιος θα το κάνει ενδεχομένως στο Davis Cup το 2023, αφού δε θα αγωνιστεί για αρκετούς μήνες, χάνοντας μεταξύ άλλων το Roland Garros και το 2024 θα ζήσει το δικό του... last dance.

Φυσικά ένα μεγάλο ερώτημα είναι το πώς θα καταφέρει να αγωνιστεί στα αγαπημένα του τουρνουά, μιας και η κατάταξή του θα τον αφήσει εκτός των seedings. Προφανώς το brand name του Ναδάλ είναι κάτι που οποιοδήποτε τουρνουά θέλει. Αν είναι υγιής θα μπορεί πρώτον να λάβει wild cards και να είναι μέρος των εκάστοτε τουρνουά, φυσικά με αρκετά δύσκολες κληρώσεις ως unseeded.

Το protected ranking εξασφαλίζει το... last dance στον Ναδάλ

Η δεύτερη οδός που ο Ναδάλ πλέον έχει το δικαίωμα να επιλέξει, είναι το protected ranking. Αυτό χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις τραυματισμών τόσο σε άντρες όσο και τις γυναίκες. Πώς ακριβώς μπορεί να το χρησιμοποιήσει; Αρχικά ο Ισπανός θα βγει εκτός Top-100 πολύ σύντομα. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο Νο14, όμως όταν χάσει τους 2.000 πόντους από τον περσινό του τίτλο στο Roland Garros θα πέσει σε αριθμό τριψήφιο στο ranking.

Ο Ναδάλ μπορεί να χρησιμοποιήσει το protected ranking για να αγωνιστεί σε 12 τουρνουά της επιλογής του. Έξι μήνες μετά την παρουσία του στο τελευταίο τουρνουά, έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει την ATP για να συμπεριληφθεί στο protected ranking. Το νούμερο το οποίο θα έχει για τα τουρνουά θα είναι ο μέσος όρος του από τους τρεις πρώτους μήνες του τραυματισμού, δηλαδή στο Νο8.

Οπότε ο Ισπανός δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα να βρεθεί στα τουρνουά που έχει γράψει ιστορία για τον δικό του τελευταίο χορό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα