Ναδάλ : Θα απουσιάσει και από το Roland Garros

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί στο Roland Garros
Ο Ράφαελ Ναδάλ θα απουσιάσει και από τα αγαπημένα του γήπεδα του Roland Garros, με τον 37χρονο Ισπανό να θέλει να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό του και στο σώμα του και να παίξει ξανά το 2024, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Ο Ράφαελ Ναδάλ θα απουσιάσει και από τα γήπεδα του Roland Garros, στα οποία έχει γράψει μια μοναδική ιστορία από το 2005 με 14 τίτλους. Στη συνέντευξη Τύπου που προανήγγειλε χθες ο Ράφαελ Ναδάλ, αναφέρθηκε στις σκέψεις του για το τένις, με βάση τα πολλά προβλήματα τραυματισμών.

«Το 2024 μάλλον θα είναι η τελευταία μου χρονιά στην επαγγελματική περιοδεία. Το κίνητρό μου είναι να προσπαθήσω να απολαύσω και να αποχαιρετήσω όλα τα τουρνουά που ήταν σημαντικά για μένα» είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

Ενα από αυτά τα «σημαντικά τουρνουά» είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η επιθυμία του είναι να δώσει το «παρών» στο Παρίσι, με στόχο ένα δεύτερο μετάλλιο, μετά το χρυσό από τους Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

«Είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις, πώς θα είναι το σώμα μου. Θα αφήσω ανοιχτές τις επιλογές και θα δω ποιο θα είναι το καλύτερο πρόγραμμα για μένα. Θέλω να παίξω στα σημαντικά τουρνουά, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν θα είναι το τελευταίο μου τουρνουά; Δεν ξέρω».

Βγαίνει εκτός του Top 100

O Ναδάλ, πρωταθλητής και πέρυσι στο γαλλικό Όπεν, χάνει το 13ο τουρνουά στη σειρά, έχει να παίξει από τον Ιανουάριο και το Αυστραλιανό Όπεν, όταν τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι. Ως κάτοχος του Roland Garros οι πόντοι που δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί θα φέρουν τον Ισπανό εκτός του Top 100, για πρώτη φορά μετά το 2003.

«Η απόφαση να μην παίξω στο Roland Garros δεν ήταν δική μου, ήταν του σώματός μου», τόνισε ο Ναδάλ.


Ο Ναδάλ και η ομάδα του, μαζί με το ιατρικό επιτελείο προέβλεψαν τον Ιαναουάριο πως διάστημα έξι με οκτώ εβδομάδων θα ήταν ικανό για να ξεπεράσει εκείνον τον τραυματισμό, κάτι που δεν συνέβη.

«Η εξέλιξη του τραυματισμού που υπέστη στην Αυστραλία δεν έχει πάει όπως θα ήθελα. Έχω χάσει στόχους στη διαδρομή και το Ρολάν Γκαρός γίνεται αδύνατο. Αυτή τη στιγμή δεν θα είμαι σε θέση να βρεθώ στο Ρολάν Γκαρός. Με αυτό που είναι αυτό το τουρνουά για μένα, μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι. Δεν έχω πρόθεση να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε ο Ναδάλ.

 

ATP Τελευταία Νέα