Τσιτσιπάς - Σονέγκο 2-0: Στο tie break έκλεισε την πρόκριση ο Στέφανος

O Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε, αλλά έκλεισε την πρόκριση με 7-6 στο σημερινό δεύτερο σετ με τον Σονέγκο και πάει να ξεκουραστεί για την βραδινή μάχη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστω και δύσκολα έκλεισε θέση στους «16» της Ρώμης.

Στο δεύτερο σετ που παίχτηκε σήμερα μετά την χθεσινή διακοπή λόγω βροχής, επικράτησε του Λορέντζο Σονέγκο με 7-6 (7-3 το τάι μπρέικ και 6-3 χθες το πρώτο σετ) και το βράδυ μετά τις 21:30 θα παίξει με έναν εκ των Μουζέτι και Τιάφο.

Ο Στέφανος ήταν εκπληκτικός στο σημερινό δεύτερο σετ, καθώς είχε 4 συνεχόμενα love service game, ανάγκασε σε πολλά αβίαστα λάθη τον Ιταλό με το μπάκχαντ και όταν χρειάστηκε να σβήσει δύο set point το έκανε, για να πάρει το σετ και τη νίκη στο tie break έπειτα από δύο ώρες και 7 λεπτά αγώνα.

Είχε το εκπληκτικό 93% σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (37/40) και 58% στο δεύτερο (14/24), ενώ μέτρησε και 20 winners (όσους και ο Ιταλός) και μόλις 6 αβίαστα λάθη.

Εσβησε δύο set point o Τσιτσιπάς και προκρίθηκε

Ο Σονέγκο ξεκίνησε με ωραίες τοποθετήσεις και winners στο πρώτο game, με την απάντηση να έρχεται από τον Στέφανο με love game. Στο 40-40 του τρίτου game ο Τσιτσιπάς έχασε ένα εύκολο βολέ που θα του έδινε break point και ένα drop shot του Ιταλού του έδωσε το 2-1.

Με ένα ακόμη love game έγινε το 2-2 και χάρη σε τρομερές άμυνες που έβγαλε οδηγήθηκε σε break point , όμως ο Ιταλός βρήκε καλό σερβίς και επιβίωσε, διατηρώντας τελικά το προβάδισμα με 3-2.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε το... βιολί του με τα love game σερβίροντας εξαιρετικά (ο Σονέγκο τον χειροκρότησε μάλιστα σε ένα από αυτά) και στο επόμενο game βρήκε ξανά break point χάρη στις τρομερές επιστροφές του στο σερβίς του αντιπάλου του. Ομως κι εκεί ο Ιταλός επιβίωσε με ένα χαμένο φόρχαντ του Τσιτσιπά και παρέμεινε στο τιμόνι του οδηγού στο σετ με 4-3.

Ο Ελληνας τενίστας ήταν ανίκητος και σήμερα στο σερβίς του, καθώς έφτασε στο 4-4 χωρίς να χάσει και πάλι πόντο, αλλά ο Σονέγκο κατάφερε να σερβίρει εξαιρετικά και να μείνει μπροστά με 5-4.

Εκεί που δεν είχε χάσει πόντο στο σερβίς του, ο Τσιτσιπάς από δικά του λάθη έδωσε set point στον αντίπαλό του. Ομως όχι μόνο το έσβησε, αλλά πήρε εντυπωσιακά το game και έκανε το 5-5.

Στο επόμενο game έφτασε σε τρίτο break point στο σετ, αλλά ούτε αυτό το εκμεταλλεύτηκε και πήγε να σερβίρει πάλι για να μείνει στο σετ και να το στείλει σε tie break.

Ο Σονέγκο κατάφερε να φτάσει ξανά σε set point, αλλά ο Τσιτσιπάς βρήκε τις λύσεις και πήγε τελικά σε tie break όπου άρχισε με μίνι break, αλλά στο 2-0 ο Ιταλός το πήρε πίσω. Τελικά πήγαν στην αλλαγή με το σκορ στο 3-3, με τον Στέφανο να φτάνει στο 6-3 χάρη σε ενα διπλό λάθος του Σονέγκο και να κλείνει το ματς στο σερβίς του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα