Τσιτσιπάς - Τζάρι 2-0: Στα προημιτελικά ο Στέφανος με «όπλο» το σερβίς (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Εχοντας εξαιρετικά ποσοστά στο σερβίς και ελάχιστα αβίαστα λάθη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-3, 6-4 του Νίκολας Τζάρι και πέρασε στην 8αδα του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα, έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο.

Σερβίροντας εξαιρετικά σχεδόν σε όλο το ματς, κέρδισε τον Νίκολας Τζάρι με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και περιμένει Φριτζ ή Λεχέτσκα, στον προημιτελικό, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Στέφανος έκλεισε το ματς με 8 άσους, 80% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 57% σε δεύτερο (έναντι 30% του Χιλιανού), 16 winners (20 ο αντίπαλός του) και μόλις 14 αβίαστα λάθη (30 ο Τζάρι).

Πλέον μετράει 12 σερί νίκες στο Μόντε Κάρλο (από το 2021 με Καράτσεφ, Γκαρίν, Φοκίνα, Εβανς, Ρούμπλεφ, Φονίνι, Τζέρε, Σβάρτσμαν, Ζβέρεφ, Φοκίνα, Μπονζί, Τζάρι).

Με «όπλο» το σερβίς πήρε το πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς

Με δύο άσους και δύο λάθη του Χιλιανού, άρχισε θετικά το ματς ο Τσιτσιπάς. Ο Τζάρι στο δικό του service game έδειξε διάθεση να παίξει γρήγορα και ισοφάρισε σε 1-1, όμως ο Στέφανος σέρβιρε εξαιρετικά στη συνέχεια μετά το 30-30 και κράτησε το προβάδισμα (2-1).

Ενα εύκολο λάθος του Χιλιανού έφερε το πρώτο break point στο ματς για τον Τσιτσιπά, το οποίο ο Τζάρι έσβησε με winner στη διαγώνιο. Το 2-2 ήρθε για τον Χιλιανό μετά από 6 ισοπαλίες και δύο, με τον Στέφανο να συνεχίζει να σερβίρει εξαιρετικά και στη συνέχεια να φτάνει στο πολυπόθητο break από ένα χαμένο smash του αντιπάλου του!

Συνεχίζοντας να σερβίρει εξαιρετικά έφτασε στο 5-2 και βρέθηκε με τριπλό set point από τα λάθη του εκνευρισμένου αντιπάλου του, που ωστόσο βρήκε μεγάλα σερβίς και έμεινε στο σετ (5-3).

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο τελείωσε το σετ στο επόμενο game έπειτα από άλλα τρία χαμένα set point, με ένα αβίαστο λάθος του Πολωνού στην 7η ευκαιρία του.

Εκλεισε το σετ με 5 άσους, 69% πρώτο σερβίς, 80% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 8 winners και 3 αβίαστα λάθη.

Είχε τον έλεγχο ο Τσιτσιπάς και «κλείδωσε» την πρόκριση

Με το «καλημέρα» ο Στέφανος βρέθηκε μπροστά με 0-40, όμως για δεύτερη φορά στο ματς πήγε χαμένο αυτό το προβάδισμα, με τον Τζάρι να κρατά το σερβίς του.

Τα άστοχα μπάκχαντ του Χιλιανού έφεραν την ισοφάριση, με τον Τζάρι να παίρνει προβάδισμα 2-1 και να βρίσκει το πρώτο του break point στο ματς στη συνέχεια. Ωστόσο έχασε δύο ευκαιρίες και ο Στέφανος ισοφάρισε σε 2-2.

Το break ήρθε αμέσως μετά για τον Στέφανο, καθώς ο αντίπαλός του στο 40-40 έκανε δύο αβίαστα λάθη και του έδωσε σημαντικό προβάδισμα. Με love game κράτησε το σερβίς του για το 4-2 (άψογος στο πρώτο σερβίς και σε αυτό το game), με τον Τζάρι να μειώνει σχετικά εύκολα σε 4-3.

Το 5-3 ήρθε για τον Τσιτσιπά με πόντους που ήρθαν από σωστές τοποθετήσεις του πάνω στο φιλέ, με τον Γάλλο να μειώνει σε 5-4 και τον Στέφανο να πηγαίνει να σερβίρει για το ματς, κλείνοντάς το σε 1 ώρα και 33 λεπτά αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα