Αποκλεισμός για την Παπαμιχαήλ στο Μοντερέι

Δημήτρης Ντζάνης
Αποκλεισμός για την Παπαμιχαήλ στο Μοντερέι
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, ηττήθηκε από τη Βελγίδα, Ισαλίν Μποναβεντούρε με 2-1 σετ και αποκλείστηκε από το 250άρι WTA τουρνουά στο Μοντερέι.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή απέναντι στη Βελγίδα, Ισαλίν Μποναβεντούρε, ηττήθηκε με 6-7(5), 6-4, 1-6 και αποκλείστηκε στη φάση των «32» στο 250άρι τουρνουά στο Μοντερέι του Μεξικό.

Η Παπαμιχαήλ σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-7, 1-4. Παρόλα αυτά με πέντε κερδισμένα games, πήγε την πρόκριση στο 3ο σετ, όπου όμως η Μποναβεντούρε (Νο.96) κυριάρχησε. Το αξιοσημείωτο για τη Βελγίδα, είναι ότι τελείωσε τον αγώνα με 14 διπλά λάθη!

Η χαμένη ευκαιρία στο 1ο σετ

Η Μποναβεντούρε με break στο εναρκτήριο game και διατηρώντας το δικό της σερβίς, προηγήθηκε 2-0 σε οκτώ λεπτά.
Καθοριστικό στην ψυχολογία της Παπαμιχαήλ ήταν το επόμενο game: Η Ελληνίδα βρέθηκε στο 15-40 και σε αβαντάζ της αντιπάλου του, «έσβησε» τα τρία break και στο δεύτερο δικό της πλεονέκτημα μείωσε σε 2-1.

Ο αγώνας άλλαξε μορφή. Η Παπαμιχαήλ στη δική της πρώτη ευκαιρία για break ισοφάρισε 2-2, κράτησε με άνεση το δικό της σερβίς, προσπερνώντας 3-2 και με «σπάζοντας» για δεύτερη φορά το σερβίς της Βελγίδας, έφθασε στο 5-3.

Σερβίροντας για την κατάκτηση του σετ η Παμαχιχαήλ έκανε το 30-0, αλλά δεν έκλεισε το game, η Μποναβεντούρε με διαδοχικούς πόντους έκανε το break, μειώνοντας σε 5-4 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. Η Παπαμιχαήλ πήρε νέο προβάδισμα με 6-5, με το σετ να κρίνεται στο tie break. Εκεί η Μποναβεντούρε έφθασε στο 6-3 και στο τρίτο set point κατέκτησε το σετ με 7-6(5).

Η μεγάλη ανατροπή από την Παπαμιχαήλ

Η Βελγίδα μπήκε καλύτερα και στο 2ο σετ. Με break στο 2o game έκανε το 2-0, με love game το 3-0, για να φθάσει στο 4-1.

Όμως η Παπαμιχαήλ είχε εντυπωσιακή αντίδραση, αρχικά μείωσε σε 4-2 και φθάνοντας στο 0-40, πέτυχε το 3o break στο παιχνίδι (4-3), για να ακολουθήσει η ισοφάριση (4-4) και με νέο break προσπέρασε με 5-4.

Όπως και στο 1ο σετ η Παπαμιχαήλ σέρβιρε για να πάρει το σετ, έφθασε σε δύο set points (40-15) και αυτή τη φορά το κατέκτησε με 6-4.

Όμως δεν κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή στο 3ο σετ. H Μποναβεντούρε προηγήθηκε με 2-0, 5-1 και τελείωσε το σετ με 6-1, εξασφαλίζοντας την πρόκριση, έπειτα από αγώνα δύο ωρών και 19 λεπτών, περιμένοντας στον 2ο γύρο μια από τις Κατερίνα Σινιάκοβα ή Καμίλα Ραχίμοβα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα