Αποκλεισμός για την Παπαμιχαήλ στο Μοντερέι

Δημήτρης Ντζάνης
Αποκλεισμός για την Παπαμιχαήλ στο Μοντερέι
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, ηττήθηκε από τη Βελγίδα, Ισαλίν Μποναβεντούρε με 2-1 σετ και αποκλείστηκε από το 250άρι WTA τουρνουά στο Μοντερέι.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή απέναντι στη Βελγίδα, Ισαλίν Μποναβεντούρε, ηττήθηκε με 6-7(5), 6-4, 1-6 και αποκλείστηκε στη φάση των «32» στο 250άρι τουρνουά στο Μοντερέι του Μεξικό.

Η Παπαμιχαήλ σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-7, 1-4. Παρόλα αυτά με πέντε κερδισμένα games, πήγε την πρόκριση στο 3ο σετ, όπου όμως η Μποναβεντούρε (Νο.96) κυριάρχησε. Το αξιοσημείωτο για τη Βελγίδα, είναι ότι τελείωσε τον αγώνα με 14 διπλά λάθη!

Η χαμένη ευκαιρία στο 1ο σετ

Η Μποναβεντούρε με break στο εναρκτήριο game και διατηρώντας το δικό της σερβίς, προηγήθηκε 2-0 σε οκτώ λεπτά.
Καθοριστικό στην ψυχολογία της Παπαμιχαήλ ήταν το επόμενο game: Η Ελληνίδα βρέθηκε στο 15-40 και σε αβαντάζ της αντιπάλου του, «έσβησε» τα τρία break και στο δεύτερο δικό της πλεονέκτημα μείωσε σε 2-1.

Ο αγώνας άλλαξε μορφή. Η Παπαμιχαήλ στη δική της πρώτη ευκαιρία για break ισοφάρισε 2-2, κράτησε με άνεση το δικό της σερβίς, προσπερνώντας 3-2 και με «σπάζοντας» για δεύτερη φορά το σερβίς της Βελγίδας, έφθασε στο 5-3.

Σερβίροντας για την κατάκτηση του σετ η Παμαχιχαήλ έκανε το 30-0, αλλά δεν έκλεισε το game, η Μποναβεντούρε με διαδοχικούς πόντους έκανε το break, μειώνοντας σε 5-4 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. Η Παπαμιχαήλ πήρε νέο προβάδισμα με 6-5, με το σετ να κρίνεται στο tie break. Εκεί η Μποναβεντούρε έφθασε στο 6-3 και στο τρίτο set point κατέκτησε το σετ με 7-6(5).

Η μεγάλη ανατροπή από την Παπαμιχαήλ

Η Βελγίδα μπήκε καλύτερα και στο 2ο σετ. Με break στο 2o game έκανε το 2-0, με love game το 3-0, για να φθάσει στο 4-1.

Όμως η Παπαμιχαήλ είχε εντυπωσιακή αντίδραση, αρχικά μείωσε σε 4-2 και φθάνοντας στο 0-40, πέτυχε το 3o break στο παιχνίδι (4-3), για να ακολουθήσει η ισοφάριση (4-4) και με νέο break προσπέρασε με 5-4.

Όπως και στο 1ο σετ η Παπαμιχαήλ σέρβιρε για να πάρει το σετ, έφθασε σε δύο set points (40-15) και αυτή τη φορά το κατέκτησε με 6-4.

Όμως δεν κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή στο 3ο σετ. H Μποναβεντούρε προηγήθηκε με 2-0, 5-1 και τελείωσε το σετ με 6-1, εξασφαλίζοντας την πρόκριση, έπειτα από αγώνα δύο ωρών και 19 λεπτών, περιμένοντας στον 2ο γύρο μια από τις Κατερίνα Σινιάκοβα ή Καμίλα Ραχίμοβα.

 

ATP Τελευταία Νέα