Τσιτσιπάς - Ρουσουβουόρι 2-0: Όταν κινδύνεψε, άλλαξε ταχύτητα και συνεχίζει στο Ρότερνταμ

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν χρειάστηκε ανέβασε την απόδοσή του και νικώντας τον Εμίλ Ρουσουβουόρι με 7-5, 6-1 προκρίθηκε στη φάση των «16» στο Όπεν του Ρότερνταμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν βρέθηκε στον κίνδυνο να χάσει το 1ο σετ από τον Εμίλ Ρουσουβουόρι, γύρισε τον διακόπτη στην απόδοσή του και επικρατώντας με 7-5, 6-1 προκρίθηκε στη φάση των «16» στο Όπεν του Ρότερνταμ.


Ο Τσιτσιπάς, Νο.1 στο ταμπλό, την Τετάρτη (15/2) θα ξεκουραστεί και θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο 500άρι τουρνουά από τον αγώνα ανάμεσα στον Γάλλο, Μπέντζαμιν Μπονζί και τον Γιάνικ Σίνερ, που θα αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας

Ο Έλληνας παίκτης δεν ήταν καλός για οκτώ game στο 1ο σετ, δίνοντας το δικαίωμα στον 23χρονο Φινλανδό να ελπίζει για την κατάκτησή του. Όμως μπροστά στον κίνδυνο να μπλέξει, ο Τσιτσιπάς άλλαξε ταχύτητα και από το 3-5 κατακτώντας τα 10 από τα 11 που συνολικά γκέιμ που παίχθηκαν στη συνέχεια, έφθασε με άνεση στη νίκη.

Από το νωθρό ξεκίνημα, στην άνετη επικράτηση

Ο Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα του νωθρά, μπορεί με love game να έκανε το 2-1, όμως δεν είχε ρυθμό. Με ποσοστό στο 1ο σερβίς κάτω από το 50%, είδε τον Ρουσουβουόρι να προηγείται 0-40 και με τη 2η ευκαιρία να πετυχαίνει το break και να προσπερνά με 3-2. Μάλιστα με love game πήγε στο 4-2 και μετά στο 5-3, δείχνοντας κοντά στην κατάκτηση του σετ.

Εκεί άλλαξε η ροή του αγώνα. Σε ένα αμφίρροπο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς έβγαζε άσους (τρεις συνολικά), αλλά χρειάστηκαν αλλεπάλληλα αβαντάζ και πέντε ισοπαλίες, μέχρι να μειώσει σε 5-4.

Ακολούθησε το καθοριστικό 1ο break από τον Τσιτσιπά, ο Ρουσουβουόρι προηγήθηκε 30-15, όμως με τρία διαδοχικά λάθη είδε να «σπάει» το σερβίς του για το 5-5. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 0-30, αλλά και είχε απάντηση, έκανε το 6-5 παίρνοντας και την ψυχολογία. Και όταν στο 12ο γκέιμ δημιούργησε δύο set points, τελείωσε το σετ με 7-5 σε 57 λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς σπατάλησε break point στο 30-40 του 2ου γκέιμ, στο ίδιο σημείο έφθασε και στο 4ο γκέιμ, όπου χρειάστηκε και το αβαντάζ για να πετύχει το break για το 3-1. Από εκεί και πέρα ο Ρουσουβουόρι σαν να πέταξε «λευκή» πετσέτα, με τον Τσιτσιπά να κατακτά το σετ με 6-1 σε 35 λεπτά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα