Τσιτσιπάς - Ρούνε 0-2: Ήττα στον τελικό του Όπεν της Στοχκόλμης

Δημήτρης Ντζάνης
Τσιτσιπάς - Ρούνε 0-2: Ήττα στον τελικό του Όπεν της Στοχκόλμης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε απέναντί του έναν εκπληκτικό Χόλγκερ Ρούνε, με τον Δανό να επικρατεί με 6-4, 6-4 στον τελικό του Όπεν της Στοκχόλμης, με τον 24χρονο Έλληνα να παραμένει στους εννέα τίτλους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να τελειώσει τη δουλειά στο Όπεν της Στοκχόλμης, ο 19χρονος Δανός Χόλγκερ Ρούνε σαφώς ανώτερος νίκησε στον τελικό με 6-4, 6-4 και κατέκτησε τον τίτλο.

Ο Δανός πιο διαβασμένος και με καλύτερες επιλογές στο παιχνίδι του, έφθασε δίκαια στον 2ο επαγγελματικό του τίτλο, αλλά και στο 2-0 με αντίπαλο τον Τσιτσιπά, καθώς είχε επικρατήσει στο φετινό Roland Garros με 3-1 σετ.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε τον 24ο τίτλο της καριέρας του και το ρεκόρ του πλέον είναι 9-15. Απέναντι στον Ρούνε, με τον οποίο έχουν κάνει κοινές προπονήσεις στην ακαδημία Μουράτογλου, ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε πολλά λάθη, ενώ πρόσεφερε και δώρα στον αντίπαλό του, με αποκορύφωμα το 3ο game του 2ου σετ, όταν το 40-0 κατέληξε σε break με πέντε σερί πόντους από τον Δανό.

Σετ καρμπόν, υπέρ του Ρούνε

Τα δύο σετ του τελικού εξελίξη, με τον Χόλγκερ Ρούνε να πετυχαίνει το break στο 3ο game και αυτό στο τέλος να αποδεικνύεται υπεραρκετό.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς κατέκτησε με άνεση το εναρκτήριο game, ο Ρούνε απάντησε 1-1 και στο 3ο game έφθασε στο 15-40 και με τη 2η ευκαιρία έκανε το break (3-1). Το αξιοσημείωτο για τον Δανό είναι πως διατήρησε με άνεση το σερβίς του, κρατώντας την πρωτοπορία.
Στο 10ο game ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 15-30, όμως ο Ρούμε με ψυχραιμία με τρεις σερί πόντους πήρε το σετ με 6-4.

Η χαμένη ευκαιρία για Τσιτσιπά

Ίδιο το σενάριο και στο 2ο σετ, προβάδισμα 1-0 για τον Τσιτσιπά και τα διαδοχικά «δώρα» του στο 3ο game, που έφεραν το break από τον Ρούνε.

Ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα στο 6ο game, όταν δεν εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική του ευκαιρία για break στον τελικό, ο Ρούνε έκανε το 4-2, πήγε στο 5-3, ο Τσιτσιπάς με love game έκανε το 5-4.

Στο 10ο game ο Ρούνε προηγήθηκε 30-0, 40-15 και με την πρώτη ευκαιρία τελείωσε το σετ 6-4 και τον τελικό.


Ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον αγώνα με ποσοστό 70% στο 1ο σερβίς, με 16 winners και 11 αβίαστα λάθη.

Ο Ρούνε αν και είχε μόλις 67% στο 1ο σερβίς, κέρδισε τους 13 από τους 19 πόντους που παίχθηκαν στο 2ο σερβίς του (68%), την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε 9/19. Προσθέστε και τους 20 winners από τον Δανό, που κάλυψαν τα δύο περισσότερα αβίαστα λάθη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα