Κύργιος: Ακάθεκτος ο Νικ, απέκλεισε και τον Μεντβέντεφ! (vids)

Newsroom
Κύργιος: Ακάθεκτος ο Νικ, απέκλεισε και τον Μεντβέντεφ! (vids)
Ο κάτοχος του τίτλου στο Μόντρεαλ και Νο1 στον κόσμο, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ήταν το νέο θύμα του Νικ Κύργιου!

Ο Νικ Κύργιος εδώ και ένα μήνα παίζει σαν παίκτης του Top3. Και το απέδειξε ξανά στο Μόντρεαλ όπου απέκλεισε το Νο1 του κόσμου και κάτοχο του περσινού τίτλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ!

Το έκανε μάλιστα με ανατροπή, κερδίζοντας το ματς με 6-7, 6-4, 6-2 μέσα σε πραγματική αποθέωση από το κοινό που ήταν με το μέρος του.

Στο πρώτο σετ το σερβίς έκανε τη δουλειά και για τους δύο, οδηγώντας τους στο tie break.

Εκεί ο Μεντβέντεφ είχε πιο καθαρό μυαλό και το πήρε με 7-2. Ο Κύργιος κράτησε την ψυχραιμία του και έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 6-4.

Αρχισε με break το σετ και από εκείνη τη στιγμή δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του από τον Ρώσο.

Στο τρίτο σετ ήταν και πάλι αυτός που βρήκε πρώτος το break και προηγήθηκε 3-2.

Αφού κράτησε… σβηστά το σερβίς του, έκανε και δεύτερο break για το 5-2, φτάνοντας στη συνέχεια στην επικράτηση.

Ετσι, μετά το Νο2 (Αλκαράθ) αποκλείστηκε και το Νο1 του ταμπλό σε back to back παιχνίδια. Επόμενος αντίπαλός του Κύργιου, ένας εκ των Ντιμιτρόφ και Ντε Μινόρ.

Στο τέλος του αγώνα αφιέρωσε τη νίκη του στην μητέρα του η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με προβλήματα υγείας.

Δύσκολα προκρίθηκε ο Σίνερ

O Γιάνικ Σίνερ τα χρειάστηκε, αλλά κέρδισε με ανατροπή τον Αντριάν Μαναρινό (2-6, 6-4, 6-2) και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Καρένιο Μπούστα που κέρδισε εύκολα τον Χόλγκερ Ρούνε που παραπαίει μετά το Roland Garros (9 ήττες σε 10 ματς) με 6-0, 6-3.

Στον επόμενο γύρο και ο Κάσπερ Ρουντ που επικράτησε του Μολκάν με 7-6, 6-3 και θα παίξει με τον Μπαουτίστα Αγκούτ στους «16».

Ο Αλεξ Ντε Μινόρ κέρδισε με τη σειρά του τον Ντιμιτρόφ με 7-6, 7-5 και πάει για «εμφύλιο» απέναντι στον Νικ Κύργιο που είναι σε δαιμονιώδη φόρμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα