Σίνερ: Εσπασε το ρόδι στο χώμα, πρώτος τίτλος κόντρα στον Αλκαράθ (vids)

Newsroom
Σίνερ: Εσπασε το ρόδι στο χώμα, πρώτος τίτλος κόντρα στον Αλκαράθ (vids)
Ο Γιάνικ Σίνερ παρά την απώλεια του πρώτου σετ, πήρε τα σκήπτρα από τον Κάρλος Αλκαράθ κερδίζοντας τον τελικό στην Κροατία.

Τον πρώτο του τίτλο στο 2022 κατέκτησε ο Γιάνικ Σίνερ.

Ο 21χρονος Ιταλός έκανε εξαιρετικό ματς κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στο τουρνουά του Ούμαγκ, επικρατώντας με 2-1 σετ (6-7, 6-1, 6-1).

Αν ήταν μάλιστα και πιο προσεκτικός στο tie break θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι. Οι δύο νεαροί τενίστες έφτασαν στο tie break στο πρώτο σετ, με τον Αλκαράθ να έχει προβάδισμα 5-1, αλλά τον Σίνερ να αντιδρά και να προηγείται με 6-5, φτάνοντας σε set point! Ωστόσο δύο λάθη του έδωσαν το σετ στον Ισπανό.

Ο Αλκαράθ προηγήθηκε με 1-0 και 0-40 στο δεύτερο σετ, όμως εκεί ήρθε η κατάρρευση… Εχασε έξι break point με τον Σίνερ να ισοφαρίζει και να κερδίζει άλλα πέντε games στη σειρά, για να πάρει το σετ με 6-1.

Στο τρίτο ο Αλκαράθ ξεκίνησε με love service game, όμως αυτό ήταν και το τελευταίο του, καθώς ο Ιταλός του έσπασε εύκολα δύο φορές το σερβίς και με 6-1 έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Αυτός ήταν ο έκτος τίτλος καριέρας για τον Σίνερ, που πέρυσι πήρε 4 (Μελβούρνη, Ουάσιγκτον, Σόφια, Αντβέρπη) και ο πρώτος σε χωμάτινη επιφάνεια.

 

ATP Τελευταία Νέα