Τσιτσιπάς: Ο Αλκαράθ τον έριξε στο Νο5

Newsroom
Τσιτσιπάς: Ο Αλκαράθ τον έριξε στο Νο5
Υποχώρησε μία θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ τίποτα δεν άλλαξε για την Μαρία Σάκκαρη.

Η παρουσία του Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Ούμαγκ, έριξε σήμερα (1/8) και επίσημα τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ισπανός μπορεί να ηττήθηκε από τον Γιάνικ Σίνερ στον τελικό (6-7, 6-1, 6-1 ο Ιταλός) όμως έκανε νέο ρεκόρ καριέρας καθώς ανέβηκε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο5, ενώ τίποτα δεν έχει αλλάξει στην πρώτη 3αδα (Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, Ναδάλ).

Μία θέση, στο Νο6, ανέβηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς που άφησε πίσω του στο Νο7 τον Κάσπερ Ρουντ, ενώ 9 θέσεις, στο Νο21, ανέβηκε ο Αλεξ Ντε Μινόρ μετά την πορεία του στην Ατλάντα.

 

Σταθερά στο Νο3 η Σάκκαρη

Καμία απολύτως αλλαγή δεν υπάρχει στην πρώτη 10αδα στις γυναίκες, καθώς η Σβιόντεκ που έπαιξε στη Βαρσοβία, έχει χαώδη διαφορά από τις υπόλοιπες. Η Μαρία Σάκκαρη παραμένει έτσι στο Νο3 και αυτή την εβδομάδα, ενώ εντυπωσιακή άνοδο είχαν οι Κάρολιν Γκαρσία (+13 θέσεις στο Νο32) και η Μαρί Μπούζκοβα (+20 θέσεις στο Νο46), κερδίζοντας τα τουρνουά σε Βαρσοβία και Πράγα αντίστοιχα (η Μπούζκοβα μάλιστα κέρδισε τον τίτλο κόντρα στην Ποτάποβα, χωρίς να έχει ούτε έναν winner σε όλο το ματς!).

Οσον αφορά τις υπόλοιπες Ελληνίδες τενίστριες, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ υποχώρησε 6 θέσεις (Νο186), ενώ απότομη πτώση 47 θέσεων (Νο235) είχε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Στο Νο389 βρίσκεται η Σακκελαρίδη, στο Νο653 η Ματούλα, στο Νο801 η Λάκη, στο Νο830 η Χριστοφή και στο Νο949 η Παύλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα