Πτώση για Τσιτσιπά, Σάκκαρη στο ranking, μετά από 19 χρόνια δεν είναι στις 2 πρώτες θέσεις κανείς από την Big 3

Newsroom
Πτώση για Τσιτσιπά, Σάκκαρη στο ranking, μετά από 19 χρόνια δεν είναι στις 2 πρώτες θέσεις κανείς από την Big 3
Σημαντικές ανακατατάξεις στο ranking κυρίως της ATP, καθώς μετά από 19 χρόνια στις 2 πρώτες θέσεις δεν είναι κανείς από τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ. Πτώση μιας θέσης για Τσιτσιπά και Σάκκαρη.

Μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη έπεσαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη και από το 5 βρίσκονται στην 6η θέση στο ranking της ATP και WTA αντίστοιχα. Το σημαντικό ωστόσο έχει να κάνει με τους άνδρες και τις δύο πρώτες θέσεις, καθώς για πρώτη φορά από το 2003, εκεί δεν θα βρίσκεται κανείς από την Big-3. Στην κορυφή βρίσκεται ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και στην 2η βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Σάσα Ζβέρεφ.

Έτσι μετά από 19 χρόνια, δεν θα είναι στην δυάδα κάποιος από τους Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, που αποτελούν την Big-3 στην ιστορία του τένις. Ο Σέρβος έχασε δύο θέσεις και έπεσε στην 3η, ενώ ο Ισπανός είναι στην 4η, με τον Ελβετό να έχει βρεθεί στην 68η.

Ranking άνδρες

Όσον αφορά τις γυναίκες, η Σβιάτεκ που δείχνει να μην έχει αντίπαλο παραμένει πρώτη και με μεγάλη διαφορά από την 2η Κονταβέιτ, ενώ στην 3η θέση είναι η Ισπανίδα Μπαντόσα.

Ranking γυναίκες

 

ATP Τελευταία Νέα