Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-0: Ούτε τώρα απέναντι στον Σέρβο στο χώμα

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-0: Ούτε τώρα απέναντι στον Σέρβο στο χώμα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε για άλλη μια φορά απέναντι στο Νόβακ Τζόκοβιτς σε χωμάτινη επιφάνεια, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στον τελικό του Masters της Ρώμης

Το όνειρο κατάκτησης του τίτλου στο Masters της Ρώμης από τον Στέφανο Τσιτσιπά «έσβησε» από τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος νίκησε 6-0, 7-6(5) στον τελικό κατακτώντας τον 6ο τίτλο του στο 1000άρι Masters της Ρώμης και τον 87ο τίτλο καριέρας.


Ο Τζόκοβιτς μια εβδομάδα πριν από τα 35α γενέθλιά του έδωσε ένα καλό μάθημα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 24χρονος Έλληνας για πρώτη φορά έχασε σετ με 6-0 σε χωμάτινη επιφάνεια, απέναντι σε έναν παίκτη που την κατάλληλη στιγμή και εν όψει του Roland Garros δείχνει να επιστρέφει όλο και πιο δυνατός.

Ακόμα και όταν ο Τσιτσιπάς αντέδρασε στο 2ο σετ, όπου και προηγήθηκε με 5-2, ο Τζόκοβιτς δεν τα παράτησε, ισοφάρισε σε 5-5 και 6-6, πήγε το σετ στο tie break και εκεί στο πρώτο championship point που βρήκε, τελείωσε τον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς χάνει τρίτο τελικό σε χωμάτινη επιφάνεια από τον Τζόκοβιτς, που πλέον έχει επτά νίκες στους εννέα συνολικά αγώνες που έχουν παίξει. Παραμένει στους οκτώ τίτλους στην καριέρα του και σε επίπεδο τουρνουά Masters 1000 στους δύο, από τις κατακτήσεις στο Μόντε Κάρλο πέρυσι και φέτος.



Δέκα πόντους σε ένα σετ ο Τσιτσιπάς

Το πρώτο σετ ούτε και ο ίδιος δεν θα πρέπει πώς εξελίχθηκε και κατέλησε σε αυτό το 6-0 υπέρ του Σέρβου. Ο Τζόκοβιτς με love game στο σερβίς του Τσιτσιπά και κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε 2-0. Όταν δε πέτυχε και 2ο διαδοχικό break για το 3-0, o Τζόκοβιτς κυριάρχησε απέναντι στον πελαγωμένο Τσιτσιπά.

Σε 18 λετπά με 19-6 το σκορ στους πόντους ο Τζόκοβιτς έφθασε στο 4-0 και πολύ γρήγορα τελείωσε το σετ 6-0, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να τελειώνει το σετ μόλις με 10 κερδισμένους πόντους.

Από το 5-2 στην ήττα

Το ζητούμενο είναι πώς αυτή η εξέλιξη θα επηρέαζε την απόδοση του Τσιτσιπά στο 2ο σετ. Τα δύο πρώτα κερδισμένα games (1-0, 2-1) τόνωσαν την αυτοπεποίθησή του, ακολούθησε το breaκ στο σερβίς του Τζόκοβιτς και τρέχοντας 12-2 στους πόντους ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 4-1 και στο 5-2, με τον Τζόκοβιτς να έχει τα διπλά αβίαστα λάθη (12-6).


Και έτσι ο Τσιτσιπάς δεν έπειθε με το παιχνίδι του, ο Σέρβος με ψυχραιμία αρχικά μείωσε και μετά με break μείωσε σε 5-4 και να ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Τσιτσιπάς με love game έκανε το 6-5, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε 6-6 με τον ίδιο τρόπο και το σετ πήγε στο tie break.

O Τζόκοβιτς πέτυχε μίνι break για το 4-2, προηγήθηκε 5-2, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε (5-5), αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς με δύο σερί πόντπους έφθασε στο 7-6(5) και στην τελική επικράτηση.

 

ATP Τελευταία Νέα