Κατσάνοφ - Τσιτσιπάς 1-2: Φανταστικός, μετά το 1ο σετ

Κατσάνοφ - Τσιτσιπάς 1-2: Φανταστικός, μετά το 1ο σετ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με βάση ένα σερί 9-0 στα games, νίκησε τον Κάρεν Κατσάνοφ στα τρία σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του όπεν της Ρώμης.


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το 1ο σετ από τον Κάρεν Κατσάνεφ, όμως μετά ήταν απλά απολαυστικός, επικράτησε του Ρώσου με 4-6, 6-0, 6-3 και πέρασε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Internazionali d' Italia στη Ρώμη. Εκεί ο 25χρονος θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία) και Φίλιπ Κραϊνοβιτς (Σερβία).

Ο Τσιτσιπάς έδειξε ξανά δύο αγωνιστικά πρόσωπα απέναντι σε έναν παίκτη που νικά για 5η φορά σε ισάριθμα παιχνίδια στο tour. Με την απόδοσή του έδωσε δικαιώματα στον Ρώσο, που πήρε το εναρκτήριο σετ, όμως ακολούθησε μια... θύελλα που τον παρέσυρε.

Ο «Στεφ» ισοφάρισε, βγάζονας με 6-0, φθάνοντας στα τρία bagel sets στη σεζόν: Το 1ο ήταν επό του Τζέι Τζέι Γουλφ στο Ακαπούλκο (6-1, 6-0) και το 2ο επί του Φάμπιο Φονίνι στη Μαδρίτη (6-3, 6-0).

Το «δώρο» Τσιτσιπά στο 1ο σετ

Το παιχνίδι άρχισε στραβά για τον Έλληνα παίκτη, που δέχθηκε break στο εναρκτήριο σετ και βρέθηκε να κυνηγά τον Κατσάνοφ που πήγε στο 2-0 και στο 3-1.

Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 και αμέσως μετά προηγήθηκε 40-0 στο σερβίς του αντιπάλου του, δεν έχασε την ευκαρία και με το πρώτο δικό του break έκανε το 3-3. Με love game πήρε κεφάλι στο σκορ για 1η φορά (4-3), αλλά και πάλι δεν έδειχνε να κυριαρχεί. Ο Κατσάνοφ έκανε το 4-4 και στο 9ο γκέιμ βρήκε δύο φορές το πλεονέκτημα του break και ο Τσιτσιπάς το «έδωσε» με διπλό λάθος για το 5-4. Ο Καστάνοφ προηγήθηκε 40-15 και τελείωσε το σετ με 6-4.


Σερί 9-0 ο σούπερ Τσιτσιπάς

Ο Κατσάνοφ και στο εναρκτήριο game του β' σετ βρέθηκε φάτσα με το break (15-40), όμως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε, με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 1-0 και εκεί λες και γύρισε ο διακόπτης του αγώνα. Ο 24χρονος πόντο με τον πόντο κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, «έσβησε» πέντε ευκαιρίες για break του Κατσάνοφ και με 27-12 στους πόντους έφθασε στο 6-0, ισοφαρίζοντας τον αγώνα.

Με τη φόρα από αυτή την εξέλιξη, ο Τσιτσιπάς άρχισε με love game και ακολούθησε νέο break για το 2-0, απέναντι στον αποσβολωμένο Κατσάνοφ. Με άνεση έκανε το 3-0, συμπληρώνοντας το σερί των εννέα διαδοχικών games.

Ο Κατσάνοφ προσπάθησε να κρατηθεί στον αγώνα (3-1, 4-2) όμως για αυτόν δεν υπήρχε γυρισμός, ο Τσιτσιπάς έκανε τα απλά, φθάνοντας με άνεση στο 6-3 και στην τελική επικράτηση

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα